Sur'da terör örgütü mensupları tarafından kazılan çukurların  kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürdürülüyor.


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyonda terör örgütü üyesi bir keskin nişancı güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

PKK'lı keskin nişancıdan 8’inin Sur’da olduğu biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonla 2 PKK'lı keskin nişancı etkisiz hale getirilmişti.
 
4 POLİS YARALI
 
Bu arada, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde gece saatlerinde polis  merkezi ile devriye görevi yapan güvenlik güçlerine terör örgütü mensuplarınca el  yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği, 3 polis memurunun yaralandığı, Bismil  ilçesinde de teröristlerce özel harekat polislerine yönelik el yapımı patlayıcı  ile saldırı gerçekleştirildiği, olayda 1 polis memurunun yaralandığı öğrenildi.
 
Yaralanan 4 polis, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

SUR'DA 5 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıkladı. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 184’tür.).11 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.