Lice'de dün gündüz yaşanan çatışmada uzman çavuş Muhammet Tufan şehitolmuştu. Akşam saatlerinde bir acı haberdaha geldi. Jandarma Astsubay Metin Aydemir ile Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel teröristlerin açtığı ateşle şehit oldu.


Genelkurmay Başkanlığı'nın 2 şehitle ilgili açıklamasında teröristlerin canlı kalkanların arasına sızdığı belirtildi.

4'E YÜKSELDİ

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında dün gündüz çıkan çatışmada yaralanan Teğmen Hubeyt Turan, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi’nde şehit oldu.

Bölgede dün çıkan çatışmalarda şehit sayısı 4’e yükselirken, yaralanan 2 askerin tedavisi de Diyarbakır Asker Hastanesi’nde sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle: 
 
17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek  maksadıyla,  Jandarma Özel Harekât Timlerince başlatılan operasyona devam edilmiştir.
 
100-150 KİŞİ CANLI KALKAN OLDU
 
Devam eden operasyon kapsamında, 18 Ağustos 2015 tarihinde saat 19.30 sularında Diyarbakir ili Hani İlçesi Gömeç Köyü istikametinden yaklaşık 40-50 araçla gelen 100-150 şahıs canlı kalkan olmuştur.
 
 
GRUP İÇERİSİNE SIZAN TERÖRİSTLER...
 
Söz konusu grup içerisine sızan Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce saat 20.55'de sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada iki Kahraman personelimiz şehit olmuş ve bir Kahraman personelimiz yaralanmıştır.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize  acil şifalar temenni ediyoruz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
GENELKURMAY'IN 2. AÇIKLAMASI
 
Dün gündüz çıkan çatışmada da 1 asker şehit düşmüş, 3 asker yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Jandarma Teğmen Ubeyd Turan kurtarılamayarak şehit oldu. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:
 
18 Ağustos 2015 tarihinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak ve teröristleri gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince gerçekleştirilen operasyonda yaralan ve hastanede tedavileri devam eden üç Kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Ubeyd TURAN, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olaylarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.