Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre Diyarbakır'ın Hani ilçesinde meydana gelen çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

İşte TSK'nın o açıklaması:
 
17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek  maksadıyla,  Jandarma Özel Harekât Timlerince başlatılan operasyona devam edilmiştir.
 
Devam eden operasyon kapsamında, 18 Ağustos 2015 tarihinde saat 19.30 sularında Diyarbakir ili Hani İlçesi Gömeç Köyü istikametinden yaklaşık 40-50 araçla gelen 100-150 şahıs canlı kalkan olmuştur.
 

Söz konusu grup içerisine sızan Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce saat 20.55'de sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada iki Kahraman personelimiz şehit olmuş ve bir Kahraman personelimiz yaralanmıştır.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize  acil şifalar temenni ediyoruz.