Diyarbakır Havalimanı'nda terminal binası ve apronun yetersizliği nedeniyle bugüne kadar yapılamayan yurt dışı uçuşları, yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan 300 milyon lira tutarındaki yeni terminal binası sayesinde gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferi, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Irak'ın Erbil kentine düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, uçuş öncesinde Diyarbakır Havalimanı'nda düzenlenen törende, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyareti sırasından yurt dışı uçuşların başlayacağına ilişkin müjdeyi verdiğini hatırlattı.

Seferlerin, Diyarbakır ile Erbil arasındaki ticari ve turistik ilişkilerin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağına işaret eden Eker, "Bu son derece önemlidir. Şimdilik sadece yolcu taşımacılığı ama gümrük altyapısı müsait olduğu için ihtiyaç halinde bunun kargo taşımacılığına da dönüşebilme ihtimali var." dedi.

Haftanın 3 günü sefer düzenlenecek
Vali Hüseyin Aksoy ise Diyarbakır ile Erbil arasında haftada 3 gün karşılıklı uçuşlar gerçekleştirileceğini, kentten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bazı Avrupa ülkelerine uçuşların planlandığını kaydetti.

Daha sonra Eker ve Aksoy'un yanı sıra, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal ve Orhan Miroğlu ile iş adamlarının bulunduğu grup, uçakla Erbil'e hareket etti.