Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tarlalara düzenlenen operasyonda 23 bin 939 kök hintkeneviri bitkisi, 146 kilo esrar, 2 kalaşnikof tüfek, 1 tabanca, 1 pompalı tüfek ve bol miktarda mühimmat ele geçirildi.

23 BİN HİNTKENEVİRİ BİTKİSİ

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde H.Ç.'ye ait 3 tarlada esrar yapımında kullanılan hintkeneviri bitkisi ekimi yapıldığı ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri operasyon düzenledi. Ekipler, tarlalara ekili halde 23 bin 939 kök hintkeneviri bitkisi ile tarlalara poşetler içinde gizlenmiş 146 kilo esrar ele geçirdi.

CEPHANELİK ÇIKTI

Narkotik ekipleri tarafından gözaltına alınan H.Ç.'nin aracı ve evinde yapılan aramalarda ise 2 kalaşnikof tüfek, bu tüfeklere ait 9 şarjör, 207 kalaşnikof mermisi, 1 tabanca, 1 tabanca şarjörü, 9 tabanca mermisi, 1 pompalı tüfek, mavzer tabir edilen 1 tüfek, mavzere ait 38 fişek ele geçirildi.



Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla ve titizlikle devam edilecektir" denildi.