Diyarbakır Valiliğinden Çınar Emniyet Amirliğine yönelik saldırının terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlendiği, saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin yaralandığı belirtildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, dün 23.30 sıralarında terör örgütü mensuplarınca Çınar ilçesindeki Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik düzenlenen saldırıda bomba yüklü aracın infilak ettirildiği bildirildi.
 
 
Patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, saldırıya güvenlik güçleri tarafından misliyle karşılık verildiğine vurgu yapıldı.
 
 
5 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı
 
Açıklamada, olayın gerçekleşmesinin ardından valilik bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu, ilçeye yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildiği, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ve polis görevlendirildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
 
"Saldırıda lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı polis ve 8’i polis yakını 14 kişi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak, 5 vatandaşımız da yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların Diyarbakır'daki hastanelerde tedavileri sürüyor.''
 
''Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Yapılan ilk incelemede, meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir" bilgisi verilen açıklamada, konuyla ilgili çok yönlü araştırmaların sürdüğü kaydedildi.
 
AA