Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bugün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan ve polis memuru Buhari Ağçelik, Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in şehit olduğu çatışmada ağır yaralılar arasında bulunan 1 uzman çavuş da tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Hastanede yaralı 9 güvenlik görevlisinin tedavilerine ise devam ediliyor.


Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesi'nden patlama ve silah sesleri duyuldu. Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak'ta saat 14.00 sıralarında çatışmalar yoğunlaştı. Bu bölgedeki çatışmada PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirilmeleri ve suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu 1 polis ile 1 uzman çavuş şehit oldu, 10 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralılar tedaviye alınırken, bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bugün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan ve polis memuru Buhari Ağçelik, Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in şehit olduğu çatışmada ağır yaralılar arasında bulunan 1 uzman çavuş da tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Hastanede yaralı 9 güvenlik görevlisinin tedavilerine ise devam ediliyor.