Valilikten yapılan açıklamada, ilde hedef seçilen kişi ve yerlere  yönelik terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan gelen ve saldırı hazırlığı  içerisinde olan 2 teröristin Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Toptancılar Sitesi  civarında bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği  ifade edildi.
Polis ekiplerinin "Teslim ol" çağrılarına teröristlerce silahla karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Teröristlerce açılan ilk ateş sonucu bir polis yaralandı. İki  terörist yaralı olarak yakalandı. Çatışmada yaralanan 2 terörist hastaneye  kaldırıldı. Teröristlerden biri hayatını kaybetmiştir.  Saldırı sonrasında olay yerinde yapılan araştırmalarda teröristlerin çatışmada kullandıkları bir tabanca  ve 2 şarjör ele geçirildi."
Açıklamada, terör örgütlerine yönelik verilen mücadelenin kararlılık  ve aralıksız bir şekilde devam edeceği vurgulandı.
Merkez Bağlar ilçesinde akşam saatlerinde polis ekibine PKK'lı  teröristlerce gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir polis yaralanmış, bir  terörist ise etkisiz hale getirilmişti.
Diyarbakır'da PKK suikastçısı öldürüldü