Diyarbakır'da sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yolları kapatmak isteyen göstericilere, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polis, olayların yaşandığı bölgede sivil vatandaşlara,"Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaptı.

Diyarbakır'da merkez sur İlçesi'nin 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi.Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatmak istedi. Cadde üzerine barikatlar kurmak isteyen gruba polis,  müdahale etti. Yaşanan olaylar nedeniyle kentin en önemli caddesi üzerinde bulunan esnaf kepenklerini kapatırken, bir babanın oğlunu korumaya çalışması kameralara yansıdı. 


'SİVİLLER TERK ETSİN' ANONSU

Polis ekipleri cadde üzerinde bulunan sivil vatandaşlara yönelik, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaparak uyarıda bulundu. Olaylar sırasında ara sokaklara kaçan göstericiler polislere taşlı saldırıda bulundu.

Bir süre devam eden olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis, cadde üzerinde ve çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürdü.