Polislerin ailelerinin kaldığı lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırıda, son gelen bilgilere göre 2'si polis yakını 5 kişi öldü, 39 kişi de yaralandı. Ağır yaralıların da olduğu saldırıda lojman binası ve karşısındaki müstakil ev çökerken, lojmanda yangın çıktı. 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre saldırılarda; 2'si polis yakını 5 kişi hayatını kaybederken toplamda 39 kişi de yaralandı.

İşte Valiliğin açıklaması; 

''13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir.

Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde Valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesine yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir. 

İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı Polis ve 8’i Polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.

Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

LOJMANLARDA VE EVLERDE GÖÇÜK OLUŞTU

Saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak, kaçmasıyla sona erdi. Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı. 

OLAY YERİ İTFAİYE VE AMBULANSLARLA DOLDU

Bir anda ilçeyi sarsan saldırı sonrasında olay yeri ambulanslar, itfaiyeler ve polis ekipleriyle doldu. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından ve yangının çıktığı lojman binasından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi. Son gelen bilgilere göre saldırıda 5 kişinin öldüğü 39 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğu da bildirildi.

Tonlarla patlayıcı kullanılarak yapıldığı tahmin edilen saldırının etkileri ilçenin diğer bölgelerinde bile hissedildi. İlçede yüzlerce ev ve iş yerinde de tahribat oluştu.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda polis de sevk edildi. 

Kaynak : Ajanslar