Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, vatandaşların Yemen'den ayrılmalarının 27 Ağustos ve 30 Eylül tarihlerinde yapılan açıklamalarda tavsiye edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, Yemen’deki iç gelişmelere bağlı olarak, kamu düzeni ve güvenlik durumundaki olumsuzlukların sürdüğü belirtilerek, ülkede hükümet boşluğunun doğduğu aktarıldı. Toplumsal Olayların ve Gösterilerin  meydana geldiği kaydedilen açıklamada, asayiş ile ilgili olayların artması ihtimalinin  mevcudiyeti ifade edildi.


'ÜLKEDEN AYRILIN' UYARISI
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Mevcut şartlarda, halen Yemen’de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen’den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür. Yemen’de bulunan vatandaşlarımız, aşağıda irtibat bilgileri kayıtlı Sana Büyükelçiliğimiz ile Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurabilirler:

T.C. Sana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi Adres: P.O. Box. 18371, Behind Hadda Hotel Sana'a, Yemen Tel: +967 1 432 890 (6 hat)