Halk tarafından püskürtülen darbe girişiminin hemen ardından Malatya'ya giden BBC ekipleri, teröristlerin provokatif söylemlerini 'Alevi vatandaşlardan mesaj' olarak tüm dünyaya servis etmeye hazırlanıyor. Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü ve Yenişafak gazetesi köşe yazarı Kemal Öztürk, Twitter hesabından söz konusu uyarıyı yaptı.
Batı medyası, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini tehdit etmesini görmezden gelirken, darbeyi önemsizleştirmeye çalıştı. Çabalarında başarılı olamayan Batı medyası şimdi de korkunç planlar için kolları sıvadı. Türkiye şimdi de Alevi-Sünni provokasyonu ile karşı karşıya. Darbe girişiminin başarıyla püskürtülmesinin ardından ertesi gün Malatya'ya BBC başta olmak üzere onlarca yabancı medya kuruluşundan ekiplerin geldiği öğrenildi. Bu kişilerin Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde muhtarlarla görüştüğü bölgeden gelen ilk izlenimler arasında.
DHKPC, PKK gibi örgüt militanlarının da BBC ekiplerine destek verdiği ve kendilerini 'Alevi vatandaş' olarak tanıtarak mikrofonlara provokatif açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.
Bu akşam için muhtemel bir Sünni-Alevi kavgası provokasyonuna dikkat çekiliyor.
BBC ve diğer dış güçlerin bugünden itibaren Alevi-Sünni kavgası varmış gibi manipülatif bir yayıncılıkla tüm dünyaya yalan haber servis edeceği iddia ediliyor. Türkiye'den de bazı gazetecilerin söz konusu provokasyona destek vereceği ve olayların köpürtülmesi için çaba sarf edeceği bildirildi. Yetkililer bu tür spekülatif haberlerin emniyet ekiplerine ihbar edilmesi için vatandaşı uyardı.