Kayseri Yahyalı Belediyesi'nin yaptırdığıAlemdar Camii'nin temel atma töreninde konuşan Mahmut Sami Ramazanoğlu Hocaefendi'nin talebelerinden Yahyalı Cemaatinin lideri Ali Ramazan Dinç Hocaefendi, 1 Kasım'ın önemine dikkat çekti.

"Aklım ve kalbim hep 1 Kasım'da" diyen Dinç, "Biz asıl temeli 1 Kasım'da atacağız. O 1 Kasım'da temeli atmadıkça bu temellerin bir anlamı yoktur. Çünkü Efendimiz iki zümrenin salahı halkın salahı, iki zümrenin fesadı halkın fesadı diye buyuruyor. Yeryüzünün iktidarlarını salihlere bırakıyor. Biz her zaman salatu selamlarla yad ettiğimiz, ezanlarda bütün vazifelerimizde anıyoruz. Bizim 1 Kasım'da atacağımız temel çok önemlidir. Şuradaki oturmayı bile eğer vakit geçirecek olursak israf kabul ediyorum. Her bir ferdimizi Allah için mesajı çekin, telefonlar açın. İnternetlerle vs. bizzat kardeşlerimize duyurun 1 Kasım'daki temel çok önemlidir" şeklinde konuştu.

"HERHALDE ORAYA BOŞUNA OTURMAMIŞTIR"

"Bizden bu güne kadar bu kadar heyecanlı konuşma duymadınız" diyen Dinç Hocaefendi, "Bu dönem çok önemlidir. Bizden bu kadar heyecanlı konuşma duymadınız. Reis-i Cumhurumuzun söylediği söz şu; 'Niyet hayr, akibet hayır' onun gibi olalım çaba gösterelim. Herhalde oraya da boşuna oturmamıştır. Kurtuluş bekliyorsanız, nasıl ki Cuma günü camilerin taştığı gibi sabah namazında da eğer taşıyorsa, o zaman başarıya ulaşırsınız. Bizim 1 Kasım'daki temel atacak kardeşlerimiz, harç koyacak kardeşlerimiz bir kere farz olan taatler, farz, vacip, sünnetleri çok iyi talim edeceğiz. Edeple, erkânla, ahlakla, son derece sünneti seniyeye ve adabı ilahiyeye riayet ederek başarırız. Aksi halde başarımız zordur bizim. Kibirlerle benliklerle bunlarla başarmanın imkânı yoktur" diye konuştu.

"İSMİ KUBA CAMİİ OLSUN"

İsim olarak kendisine atfedilen Alemdar Camii'nin ismini de değiştirdiğini sözlerine ekleyen Dinç Hocaefendi, "İsmini değiştirme sebebi, Muharrem ayında bereketli bir gün. Efendimiz Kuba köyüne geldiler Orada Kuba mescidini kurdular. Bu caminin ismi Alemdar değil Kuba camii. İnşallah seçimimizde hayırlı olur. Aklım kalbim hep orada. Sizden özellikle istiyorum. Eğer bunda, dilim ona bile varmak istemiyor" dedi.