Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, 3 gün önce başlayan ve aralıklarla bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.
Vatandaşların yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Safranbolu ve Ovacık ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
KASTAMONU
Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
Kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler ile dengi okullar bir gün tatil edildi.
Pınarbaşı ilçesinde 17 köy yolunun ulaşıma kapandığı, bazı yerleşim yerlerine elektrik verilemediği, otobüs seferlerinin de aksadığı öğrenildi.
RİZE 

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle Hemşin ilçesinin tamamında, Ardeşen ilçesinde köy okulları ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bugün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı sonucu Hemşin ilçesindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.
Ardeşen Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ise devam eden kar yağışı nedeniyle köy okulları ve taşıma kapsamında olan öğrenciler için okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
BOLU
Bolu'da okullar tatil edildiBolu'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.
Sabahsaatlerindeetkisinigiderek artıran karyağışınedeniyle vatandaşlar zoranlaryaşadı. Belediye ekipleri cadde ve sokakları açıktutabilmek için kar küreme çalışması yaptı.
Etkisini sürdüren kar yağışı sonucu merkeze bağlı 30, Gerede'de 62 ve Mengen ilçesinde de 55 olmak üzere toplam 147 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, güzergahların açık olduğunu ve ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Dün tatil edilen okulların bir gün daha tatil edilmesine kararverildi.
ORDU
Kar yağışı nedeniyle Akkuş ilçesi ile Çaybaşı ilçesinin bazı belde ve köylerinde eğitime ara verildi
Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yurtta etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarının Ordu'da da hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.
Kar yağışının kentin iç kesimlerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hava ısısının iyice düşmesiyle ilimizin iç kesimlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle, Akkuş ilçesinde YİBO hariç olmak üzere tüm okullarda eğitime yarın ve perşembe olmak üzere 2 gün, Çaybaşı ilçesinin İlküvez beldesinde ise Kapılı ve Göksu köyündeki okullarda eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verilmiştir. 

Ayrıca İl Özel İdaresi ekiplerince Akkuş, Korgan ve Kumru ilçelerimizde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları 76 ekip ve 102 iş makinesiyle sürdürülmektedir."
DÜZCE
Kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı ilçesinde eğitime yarın ara verilecek.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarının yarın da etkisini sürdürmesinin beklenmesi nedeniyle ilçede ilk ve orta dereceli okulların bir gün tatil edildiği belirtildi.
Kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla devam edeceği kaydedilen açıklamada, sıcaklıkların azalmasının beklendiği bildirildi.
KİLİS
Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 Aralık çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerde eğitim veren resmi ve özel okullarda eğitimi ara verildiği bildirildi. Kar yağışının geçe geç saatlerde şiddetini attırması bekleniyor.
SAMSUN
Samsun Valiliği il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 11 Aralık 2013 Çarşamba günü Alaçam ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda; 19 Mayıs ilçesinde ise Karagöl, Düzkoy, Kösedik, Kuşkayası ve Esentepe köylerindeki okullarda eğitime 1 gün ara verdi.
Çarşamba'da kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
NEVŞEHİR
Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Aralık Perşembe gününe kadar bir gün ara verildiği bildirildi.
KARABÜK
Karabük'te Safranbolu, Yenice ve Eflani ilçelerinde taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda kar tatili var. 
BARTIN
Bartın'ın Ulus İlçesi'nde ise ilk ve orta dereceli okullar yarın bir gün süreyle kar yağışı nedeniyle tatil edildi.
ELAZIĞ
Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, Elazığ merkez ve ilçelerdeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiği kaydedildi.
TOKAT
Tokat'ta merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda ara verilmesi kararlaştırıldı.
ARTVİN
Artvin kent merkezinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.