Dr. Müjde U. ile eşi KBB uzmanı Dr. Murat U. geçen yıl temmuz ayında Karşıyaka 4'üncü Aile Mahkemesi'nde boşandı. Mahkeme, yaşları 5 ve 9 olan çocukların velayetini anneye verirken, ikisine aylık 9 bin lira iştirak nafakası bağladı. Temyiz başvurusu nedeniyle Yargıtay'da olan davadaki karar, henüz kesinleşmedi.

Eşinin 14'e yakın gayrimenkulü ve kendisinin de katkılarıyla aldığı hastaneyi sattığını belirten Müjde U., evli olduğu dönemde, eşinin kendisini aynı hastanede çalışan hemşire Cansu Ö. ile aldattığını boşandıktan sonra öğrenince, mahkemeye başvurdu. Dr. Müjde U., yuvasını yıkmakla suçladığı hemşire Cansu Ö.'ye karşı Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 50 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı.

EVLİLİĞİNİN BİTMESİNE NEDEN OLMAKLA SUÇLADI
İki çocuk annesi Dr. Müjde U., avukatları aracılığıyla mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, eski eşi ile olan evliliğinde sorunlar yaşamasına ve bu evliliğin bitmesine davalının neden olduğunu, boşandıktan sonra öğrendiğini belirtti. Dr. Müjde U. dilekçesinde şunları dile getirdi: "Davalı, eski eşim ile olan evliliğim devam ederken onunla duygusal ve cinsel ilişki yaşamış. Kendisi, evli olduğunu bilmesine rağmen bu durumu hiç önemsemeyerek eşim ile birliktelik ve ilişkisini sürdürmüş. Evliyken bile eşime aşk içerikli mesajlar atmıştır. Kendisi, evli olduğumu bildiği halde eşim ile duygusal ve cinsel ilişkiye girip, kişilik haklarıma saldırıda bulunmuştur. Bunlardan dolayı manevi zararım doğmuştur. Bu olay toplumdaki saygınlığımı, tarif edilmez düzeyde onurumu kırmıştır. Yuvamı yıkan davalıdan 50 bin lira manevi tazminat istiyorum." Dr. Müjde U., ayrıca mahkemeye eski eşi ile sevgilisi olduğunu belirttiği hemşirenin birlikte el ele tutuşurken çekilmiş fotoğraflarını da delil olarak sundu.

10 BİN LİRA TAZMİNAT

Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Hakim, davalı hemşire Cansu Ö.'yü, Dr. Müjde U.'nun evli olduğunu bildiği halde, eşiyle birlikte olup yuvasının yıkılmasına neden olduğu gerekçesiyle 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

'KADINLAR DİĞER KADINA DAVA AÇILACAĞINI BİLMİYOR'
Müjde U.'nun avukatı "Kadınlar genellikle, Yargıtay içtihatlarını bilmedikleri için kocalarının yanı sıra, diğer kadına dava açılacağını bilmiyor. Yargıtay içtihatlarına göre, ilişki kurduğu erkeğin evli olduğunu bilen kadın sorumlu tutuluyor. Biz de davayı bu yönden açmıştık. Mahkeme de, verdiği kararla bizim haklı olduğumuzu gösterdi" dedi.