İstihbarat birimlerinin elde ettiği yeni bilgiler, terör örgütü DHKP-C'nin hain planlarını gözler önüne serdi. Edinilen bilgilere göre DHKP-C, İstanbul-Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binası başta olmak üzere, birçok güvenlik kurumuna içine bomba doldurulmuş sahte polis araçlarıyla saldırı düzenleyecek.

POLİS ARACI GİBİ GÖSTERMEK İÇİNMAKYAJLAYACAK

Sahte polis araçlarını kullanmanın emniyet binalarına girmeyi kolaylaştıracağını tasarlayan örgüt, bunun dışında minibüs de satın alarak, bunu 'çevik kuvvet nakil aracı' gibi göstermek için makyajlayacak. İstanbul ve Ankara'da alarma neden olan istihbarata göre örgüt ayrıca, bombalı saldırılara eşzamanlı olarak, devriye görevi yapan polis memurlarını da hedefleyecek. Bu saldırıları da yine polis kıyafeti giydirilmiş DHKP-C'li teröristler yapacak.

YUNUS EKİPLERİ KILIĞINA BÜRÜNECEK

Tek tek polisleri hedefleyen saldırılar için ise motosikletli teröristlerin kullanılabileceği kaydediliyor. Teröristler saldırı için Yunus ekiplerinin kılığına bile bürünecek. Bu eylemler için örgüt militanlarına vur-kaç taktikleri anlatılıyor. Eylem bölgesi ve türüne göre militan topladığı öğrenilen DHKP-C, polis teşkilatına yönelik saldırılardan sonuç alamasa bile, güvenlik güçleri üzerinde korku oluşturmayı hedefliyor.

İKİ HEDEF AÇIKÇA YAZILDI

Öte yandan DHKP-C'ye gönderilen talimatlarda iki hedefin açıkça yazılması dikkat çekti. Bu hedefler, Amerikan Konsolosluğu ile TÜSİAD Genel Kurulu. Güvenlik güçleri bu istihbarat doğrultusunda önlemlerini artırdı.