MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin, ''İnsan suretindeki yaratıklar mazlum kızımızın kanını döktü, en iğrenç şekilde, gün yüzünü çok az görmüş işkencelerle canını aldı. Bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kafi gelmez. Çünkü hiçbir söz kızımızın yaşadıklarını ve canileri tarif etmez, edemez'' dedi.

MHP Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Bahçeli'nin ''Twitter''da yayımladığı mesajlara yer verildi.

Mesajında, ''Dilin kalpten geçenleri tam anlatamadığı, kuytuda fokur fokur kaynayan hislere tercüman olamadığı zamanlar vardır. Bu insani bir haldir'' ifadesini kullanan Bahçeli, sözün kimi zaman düğüm düğüm olup boğaza mühürlendiğini belirtti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bazen de gönüllerdeki depreme tam kılavuzluk yapar. Bu da insani bir durumdur. Gönül tellerinin titrediği, yüreklerin kavrulduğu anlar vardır. Bir şey söylemek istersiniz ama yine de yutkunup susmayı tercih edersiniz. Haricinizde yaşanmış bazı acıları en derininizde duyarsınız. Vicdanınız sanki zelzele geçirmiş gibi olur, hüzünlenir, kederle dolarsınız.

Kötülüğün ve alçaklığın timsali olan katillerin, masumlara yaptığı tarifi ve tanımı olmayan şiddetten dolayı insanlığınızdan utanırsınız. 'Bu da mı oldu, bunu da mı gördük' soruları kafanızda uçuşur, beyninizin içini kemirir. Bu anlar zordur, sabır ve metanet gerektirir.''

İNSAN OLMAKLA...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 2 günlük aramadan sonra bulunan Özgecan Aslan'ın vahşete kurban gittiğini öğrenmenin kendisine bunları düşündürdüğünü ifade eden Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

''İnsan olmakla insani davranmak aynı şey değildir. Bir canlıyı insaflı yapan vicdanı, bir varlığı insancıl yapan ruh, ahlak ve asaletidir. İnsanlığını her yönüyle tekzip eden, insanlığın ortak miras ve emanetini tepeleyen bir alçağa emin olun tahammül edilemeyecektir. Özgecan gencecik yaşta felaketle tanıştı ve hunharca katledildi. Ailesinin ve hepimizin ciğeri yandı. Başımız sağolsun.

İnsan suretindeki yaratıklar mazlum kızımızın kanını döktü, en iğrenç şekilde, gün yüzünü çok az görmüş işkencelerle canını aldı. Bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kafi gelmez. Çünkü hiçbir söz kızımızın yaşadıklarını ve canileri tarif etmez, edemez. İnsanlığın yüz karası canavarların hak ettiği cezayı bulması önce Rabbim'den niyazım, sonra da hukuk insanlarından isteğimdir.''

YILMAYIN, DURMAYIN

Hazreti Muhammed'in ''Allah'ım iki ayak üzerinde yürüyenlerin ve karnı üstünde sürünenlerin şerrinden sana sığınırım'' buyurduğunu belirten Bahçeli, ruhun uçurumlarından şuurun düzlüğüne çıkılmadığı sürece, ahlak ve insanlığın safında buluşulmadığı müddetçe yolların kapalı olduğunu ifade etti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''İşte görüyorsunuz, Türkiye ne hallere düşmüş, nasıl bir uçuruma savrulmuştur. Saraydaki diyordu ya; 'Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerin sorumlusuyuz.' O zaman sorumlu ve suçlular ayağa kalkmalıdır. Yine de umutsuz olmayın, yılgın durmayın. Hz. Mevlana bakın ne kadar anlamlı şeyler söylemiş: Nerede bir dert varsa deva oraya gider. Nerede bir yoksul varsa rızık oraya gider. Nerede bir zor soru varsa cevap oraya gider.''