Operasyonlara Şırnak’ta konuşlu Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı ile Silopi’de 172. Zırhlı Tugayı’ndan taburlar katılıyor.


Bölgedeki Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri de operasyonda iki tugayın komutası altında yer alıyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, operasyonlarda dün saat 16.00 itibariyle 12 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.  

10 BİN ASKER VE POLİS

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde önceki gece operasyon başlatıldı. Jandarma ve polis özel harekât timlerinin de destek verdiği, yaklaşık 10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyona iki tuğgeneral komuta ediyor. İlçe merkezine giren tanklar, barikatları ve hendeklerdeki bombaları yok ediyor. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde beklenen büyük operasyon önceki gece başladı. Pazartesi gecesi saat 23.00’ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sessizlik önceki gece bozuldu.

Cizre’de güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında mahalle aralarında çatışmalar çıktı. İlçeden gece boyunca silah ve patlama sesleri duyuldu. Cizre’deki çatışmaların hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi. Sabaha kadar aralıklarla devam eden çatışmalara, özel eğitimli jandarma timleri de polis özel harekat timleri ile birlikte katıldı. Bu ilçelerde tank ve zırhlı araçlarla operasyon yoğunlaştırıldı. Isparta, Bolu, Sivas'taki komando birlikleri, jandarma ve polis özel harekât timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişilik güvenlik gücü, operasyonlara katılıyor. 

TANKLAR İLÇEDE

Cizre’nin hâkim tepelerine konuşlandırılan tanklar dün ilçe merkezine indi. Tanklar, terör örgütü PKK üyelerinin Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti.
Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleriyle dumanlar yükseldi. Hastane Caddesi’nden geçen askerlere ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. Yetkililer, ilçedeki operasyonların barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H'liler şehirden temizlenene kadar kararlılıkla süreceğini söyledi.