Deprem Uzmanı Değerlendirdi! Marmara'yı Sallayan Deprem Ne Anlama Geliyor
Haberler.COM / ÖZEL HABER Saat 08:40'taYalova açıklarında meydana gelen veİstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğü 4.4 olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6.8 kilometre altında gerçekleşen deprem çevre illerde de hissedildi.
"İSTANBUL'DA ÇOK BÜYÜK BİR DEPREM OLACAK"
Peki İstanbul'da büyük paniğe neden olan bu deprem ne anlama geliyor? Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Toplum Afet Müdahale Takımı lideri Ahmet Demiroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Deprem konusunda vermiş olduğu eğitimlerle adından söz ettiren Demiroğlu, bu sabah Marmara'yı sallayan depremin beklenen bir deprem olduğunu belirterek, "Marmara içinde fay hatları oynak. Bu sabah meydana gelen deprem öncü bir deprem değil. İstanbul'da çok büyük bir deprem olacağını her fırsatta dile getiriyoruz. Vatandaşlarımıza buradan hazırlıklarını yapmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. 2013 yılından beri deprem ülkesi olduğumuz devlet söylüyor." şeklinde konuştu.

1999 DEPREMİNDE SADECE 1 KİŞİ ÖLDÜ"
İstanbul'da beklenen depremin 7-7.5 civarında olacağını belirten Demiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimse hazırlığını yapmıyor. İstanbul'da bırakın 7.5 şiddetinde depremi, 6.5'lik deprem büyük bir felakete yol açacaktır. Panik yapan ve korkan insan eğitim almayan insandır. 1999 yılındaki deprem nedeniyle yalnızca 1 kişi yaşamını yitirdi. O da deprem fay hattının yarığına düştü. Geri kalanı bilinçsizlikten ve önlem almadığı için öldü."
BU SABAHKİ SARSINTI BİR UYARIDIR
Özetle; bu sabah Marmara'yı sallayan depremin beklenen bir deprem olmadığını, bunun vatandaşlara önlem almaları konusunda bir uyarı niteliği taşıdığına vurgu yapan Ahmet Demiroğlu, "Önlem alırsanız deprem öldürmez" diyerek sözlerini noktaladı.