Son dönemde derbilerinde yaşanan olaylar sonrası çıkartılan deplasman yasağı hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Derbilerde rakip seyircinin tribünde yer almasının yasaklanması hakkında son dönemde tarafların orta yolu bulma çabaları herhangi bir sonuç vermemişti. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise topun 4 büyüklerde olduğunu ve bu ekipler isterse yasağın kalkacağını belirtmişti. Bu gelişmeler üzerine 4 büyükler arasında sezon başında önemli kararlar alındı.

GALATASARAY YASAKTA ISRARCI
Galatasaray'ın deplasman yasağı hakkında görüşünün değişmediği ve derbilerde deplasmana taraftar götürme kararına karşı çıktığı öğrenildi. Sarı Kırmızılı idareciler,statlarına ezeli rakiplerinin taraftarını almak istemiyor ve derbi deplasmanına taraftar götürmek istemiyor.

Gergin futbol ortamında herhangi bir problem sonrası böyle bir sorumluluğun altına girmek istemedikleri öğrenilen Galatasaraylı idarecilerin, şimdilik yasağın kalkmasına sıcak bakmadıkları kaydedildi.

FENERBAHÇE İLE BEŞİKTAŞ'TAN İŞBİRLİĞİ
Geçtiğimiz sezon deplasman yasağının kaldırılması hakkında en ılımlı kulüpler olan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında ise uzlaşmanın sağlandığı öğrenildi. İki güzide kulübün aralarında yapacakları karşılaşmalarda rakip takımın seyircisini kabul edecekleri belirtildi. Deplasman yasağının kaldırılması yönündeki anlaşma şimdilik yalnızca Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bulunuyor.

TRABZONSPOR DA ANLAŞMADAN UZAK
Olaylı 2010-2011 sezonunda haklarının yendiğini düşünen ve şampiyonluklarının çalındığı iddia eden Trabzonspor cephesi ise bu konuda kararlı. Trabzonspor Kulübü, Trabzon Valiliği ile gerçekleşen güvenlik toplantısında bu konu hakkında kararlarının değişmediğini bildirdi ve bu karar Trabzon Valiliğince, İstanbul Valiliği'ne aktarıldı. Böylelikle Trabzonspor da İstanbul ekipleri ile oynayacağı derbilerde rakip taraftarı kabul etmeyecek ve deplasmana taraftarını götürmeyecek.