Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  ilişkin soruşturma kapsamında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan  iddianame, mahkemeye sunuldu. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz'daki darbe  girişiminde Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığından çok sayıda askeri  personelin "kalkışmaya destek olmak için Çardak Havaalanına sevk edilmesi"  nedeniyle, eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil  Özhan Özbakır'ın da aralarında   bulunduğu 42'si tutuklu 60 şüpheli hakkında  yapılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.
İddianamede 60 şüphelinin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya  teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini  yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan  kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Fetullahçı Terör  Örgütü'ne üye olma" suçlarından TCK'nın 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, Terörle  Mücadele Kanunu'nun 5/1, TCK'nın 53, 55, 58/9 ve 63. maddelerine istinaden  yargılanmaları isteniyor.
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan, 20 klasör ve 143 sayfadan  oluşan iddianamede, şüpheliler hakkında üçer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis  cezası talep edildi. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca  başlatılan soruşturma kapsamında subay ve astsubaylardan 42'si tutuklanmış, 15'i  yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla, 2'si ise tutuksuz yargılanmak  üzere serbest bırakılmıştı. Bir şüpheli hakkında ise yakalama kararı  çıkarılmıştı.