Eceabat'tan gece saat 00.00'da sefer alan 'Ezine' adlı arabalı feribot, Çanakkale önlerine geldiği sırada, Lübnan'dan Romanya'ya giden 'Esperanza' adlı kuru yük gemisiyle çarpıştı. Çarpışma esnasında,feribotta bulunan yolcular büyük panik yaşadı. İskelede kazaya şahit olanlar, hemen polis ve ambulansa haber verdi. Çok sayıda ambulans Çanakkale iskelesi içerisine gelirken feribotta iskeleye yanaştı. Araç ve yolcular buradan tahliye edildi. Feribotta şans eseri yaralanan olmazken, şehirlerarası bir otobüs firmasına ait otobüs, gem parçalarının isabet etmesi sonucu hasar gördü.

Olayın ardından büyük panik yaşayan yolcular, kaza anını anlattı. Yolculardan Yeliz Sezer, "Çanakkale'ye 10 dakika mesafe varken, bir yük gemisi bize çarptı. O sırada herkes panik oldu ve can yeleklerini giydi. Gemide çok büyük hasar olduğu ve batma tehlikesi olduğu söylendi. Öbür gemide de çok büyük hasar olduğu söylendi. Kazasız belasız geldik. Başımızdan çok büyük bir felaket geçti" dedi. İskelede balık tutarken olaya şahit olan Mehmet Arslan, "Bir ses duydum. Baya sürüklendiler. Ondan sonra ayrıldılar" dedi. Otobüs şoförü Mustafa Gezer, "Bizim feribot, gelen geminin yolunu böldü. İyi ki batmadık. Yaralanan yok" diye anlattı.

Feribotta bulunan araç ve yolcular tahliye edildikten sonra, inceleme başlatıldı. Kazaya karışan 'Esperanza' adlı gemi ise Kilye koyunda demirletildi. Balans tankı delinen gemide inceleme başlatıldı. Kurtarma-4 römorkörü ile KEGK-9 hızlı tahlisiye botu güvenlik amacıyla bölgeye gönderildi.