CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesinin ardından  CHP içinde başlayan kriz sürüyor.
İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine tepki gösteren 15 milletvekili Deniz Baykal'ın da katıldığı toplantıda bir araya geldi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan  Deniz Baykal şunları söyledi:

Arkadaşlar geldiler istişarede bulunmak istediler. Ben de "Siyasal İslamcı birinin aday gösterilmesinden kaynaklı rahatsızlığınızı çok iyi anlıyorum" dedim. Ben de rahatsızım, yanlış yapıldı. Partinin zarar görmesini istemiyorum, arkadaşlara bu yönde telkinde bulundum.

Yeni aday önerisini desteklemedi

Deniz Baykal toplantıda bazı milletvekillerinin "20 imzayla yeni aday gösterelim, bu isme mahkum değiliz" önerisine sıcak bakmadı.
Yeni aday gösterilmesi doğru olmaz, tepkinizi farklı şekillerde dile getirin, gösterin" mesajı verdi.

'Siyasal İslamcı ve mandacı' iddiaları

Toplantıya katılan milletvekilleri İhsanoğlu ismine yönelik eleştirilerini sürdürdü.

İhsanoğlu'nun siyasal İslamcı olduğu, babasının ise Osmanlı İmparatorluğunun yıkılış sürecinde bağımsızlık yerine mandacılığı savunduğu iddiaları dile getirildi.

Milletvekillerinin yaptığı toplantıda  Deniz Baykal "Kimse bana bir şey demedi, bize sordular mı?" diyerek  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday belirleme sürecindeki tavrını da eleştirdi.

Bazı milletvekilleri de İhsanoğlu'nun aday gösterilmesi sırasında imza vermeyi düşünmediklerini ifade etti.

Bildiri hazırlığı

CHP içinde İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine tepki gösteren milletvekillerinin bildiri yayınlama hazırlığında oldukları öğrenildi.

CHP'de Baykal'ın katıldığı toplantının bir diğer özelliği de ulusalcı ve sol kanadı buluşturması oldu.

Toplantıya ulusalcı kanatta yer alan milletvekillerinin yanı sıra bu kanatta yer almayan  Tunceli Milletvekili  hüseyin aygün de katıldı.

Baykal ismi bir türlü doğru yazamadı

Deniz Baykal resmi  twitter hesabından Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tebrik etmek istedi, ancak attığı mesajda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini defalarca yanlış yazınca, tekrar tekrar özür dileyerek sorunun klavyeden kaynaklandığını belirtti.