15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası günlerdir süren demokrasi nöbetleri bugün düzenlenecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlanacak. Saat 17.00'da başlaması planlanan mitinge sanatçılardan oyunculara, internet fenomenlerinden radyoculara, sporculardan ekran yüzlerine 500 kişilik ünlü kadrosu sahneye çıkacak.

5 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR
Son yılların en kalabak ünlü grubunu aynı platformda buluşturacak mitinge 5 milyon vatandaşın katılması bekleniyor. Toplu taşıma ise ücretsiz hizmet sağlayacak.

"GÖREVİN ALTINDAN KALKMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Törenin sanatçı organizasyonunu üstlenen yapımcı Polat Yağcı etkinlik ile ilgili şunları söyledi: "Halkımızın tüm dünyaya verdiği demokrasi dersi, yeni bir boyut kazanacak. Sanatçılarımızın birçoğu, bu önemli gün için konserlerini erteledi, seyehatlerini iptal etti. Eminim halkın takdirine mazhar olmuş sanatçılarımız bu tarihi güne eksiksiz katılacaklardır. Biz de 100 kişilik ekibimizle bu önemli görevin altından kalkmaya çalışacağız. Gün; birlik olma ve daha çok çalışma günü. Bu halk bunu fazlasıyla hak ediyor"


5 TEKNE VE VALE HİZMETİ
Ünlü isimler çevrede oluşabilecek trafik yoğunluğu sebebiyle etkinlik alanına deniz yolu ile gelecek. 500 kişiyi taşıyacak olan 5 tekne Etiler Bebek'ten kalkıp Yenikapı'ya ulaşacak. Ünlüler için 25 kişilik bir vale ekibi de Bebek'te hizmet verecek.