Demirtaş'tan Eski Başbakan Davutoğlu'na Ağır Gönderme!
Başbakanlığı döneminde, "Fırat'ın batısı kırmızı çizgimizdir" diyen Ahmet Davutoğlu'ya, "YPG Fırat'ı geçecek sen de mal mal bakacaksın" diye yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fırat'ın batısında yer alan Menbic'in IŞİD'den alındığı haberini Davutoğlu'ya gönderme yaparak kutladı. Nevruz'da terör örgütü propagandası yapmaktan hakkında 5 yıl hapsi istenen Demirtaş, böylece yeniden terör propagandası yaptı.
AA'NIN HABERİNİ PAYLAŞTI
Demirtaş, resmi twitter hesabından, devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı'nın "SAK vePYD Fırat'ın batısındaki Münbiç'i ele geçirdi" haberini paylaştı ve Davutoğlu'ya "doğru mu hocam?" diye sordu.
HALAY VİDEOSU PAYLAŞTI
Demirtaş, bu tweet'inden yaklaşık bir saat sonra da "Hay Allah doğruymuş. O zaman dans" diyerek, bir halay videosu paylaştı.

DEMİRTAŞ'IN 5 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Bu arada Demirtaş ile milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında, 2013 yılında İstanbul'da katıldıkları Nevruz etkinliğinde yaptıkları konuşmada terör örgütünü ve örgüt lideriAbdullah Öcalan'ı övdükleri gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Türkiye'nin PYD'yi terör örgütü olarak tanımladığı için bu tweetleri hakkında da işlem başlatılacağı iddia edildi.