Türkiye günlerdir Suriye'nin Kobani bölgesinde IŞİD'in kenti ele geçirmesiyle başlayan ve HDP'nin terör eylemlerine dönüşen olaylar zincirini izliyor. Çıkan olaylarda 22 kişi hayatını kaybetti, 145 kişi yaralandı. Çok sayıda işyeri harabeye döndü, 30 öğrenci yurdu yakıldı.

HDP yanlısı Kürtler'in sokakları ateşe verip ev ve iş yerlerini yağmalamasının en büyük destekçisi olan Demirtaş, henüz birkaç ay öncesine kadar Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olmaya adaydı.

HÜRRİYET DEMİRTAŞ'I CİCİ GÖSTERİYOR

Şimdi ise Hürriyet, olayları teşvik eden Demirtaş'ı aklama çabasına girişti. Sokak terörürün zirveye çıktığı anlarda Hürriyet adına Deniz Zeyrek Demirtaş'ın kapısını çaldı.

Demirtaş, Hürriyet’in soruları üzerine şunları söyledi:HÜKÜMET DURDURUR


“Tepki 1 günde ortaya çıkmış değil. Çözüm süreci halkta büyük bir beklenti ve umut yaratmıştı, Kürtler süreci sahiplenmiş, barışa dört elle sarılmış, 2.5 yıldır pratik adımlara geçilmesini bekliyordu. Herkes hükümetten, Şengal’de, Kobani’de Kürtlerin namusuna göz diken, Kürt kadınları kaçırıp tecavüz eden, Musul’da köle pazarlarında satan IŞİD’e açık tavır almasını bekledi.

Ancak Ak Parti bunu kabul etmese de, bölge halkında hükümetin Suriye’deki radikalleri desteklediğine dair ciddi bir algı ortaya çıktı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

Sayın Başbakan ile görüşmede bütün bunları anlattım. Alttan aldım, rica ettim. Başbakan'ın “IŞİD’in üstüne gideceğiz” denmesi bile barış havasını yeniden güçlendirir. Cumhurbaşkanı, Başbakan kendi yurttaşlarına pozitif mesajlar versin, biz de elimizden geleni yapalım.

KINIYORUZ

İnsanlar asla sokakta şiddete başvurmasın. Mala mülke zarar vermesin. Bayrak ve Atatürk büstlerine, okullara saldırıları kınıyoruz.