Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari il Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Kent Meclisi Sözcüsü Perihan Kahraman'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 partilinin katıldığı basın açıklaması, DBP il binası önünde yapıldı. Basın açıklamasının metnini okuyan DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı İbrahim Çiftçi, gerçekleştirilen katliamlar karşısında Hakkari Demokratik Kent Meclisi olarak 'Öz yönetimlerini' ilan ettiklerini söyledi.
 
ÖZ YÖNETİM İLAN EDİP TEHDİTLERDE BULUNDULAR
 
Çiftçi, "Demokratik Kent meclisi olarak devleti reddetmeyip, ancak bu şekilde devletin kurumlarıyla yürüyemeyeceğiz. Bunun için de kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizi de kendimizi de bizler yöneteceğiz" dedi.
 
Çiftçi, müzakere sürecinden bu yana hükümetin hiç bir adım atmadığını, tek taraflı ateşkes süreci başladığını, ancak AKP'nin imha politikalarının devam ettiğini de iddia ederek şöyle konuştu:
 
"Bu kapsamda medya savunma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı ve saldırılar sonucu doğa katliamları gerçekleştirilip, Kürdistan'ın tüm dağlarını hunharca ateşe verip, köy, mezra ve yaylalarını boşaltıp 1990'lı yılları aratmayan soykırım katliamları gerçekleştirilmektedir. Dün Barış Tekçe arkadaşımızın cenaze töreninde halkımıza karşı gerçek silahlar kullanılarak katliam şovunu yapan AKP'nin kolluk güçleri Kürt halkının bastırma, sindirme politikalarından vazgeçmeyeceğinin de göstergesidir."