AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu hem CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu hem de HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş'ı eleştirdi.
İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları: Bu aziz şehir gençlerin üzerinden yükselen bir şehirdir. İstanbul'u bir hoca olarak kabul edin aziz gençler. Her sokağından irfan dersi alın. Biz de İstanbul sokaklarında Türkiye'nin mazlum milletlerin hamisi olacağını düşünerek yürümüştük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan siyasi kariyerine buradan, gençlik kollarından başladı. İstanbul'un aziz gençleri hep ideallerinizin arkasında yürüyün. Bugün size 4 aziz kardeşinizden selam getirdim. Dün Ağrı'da hain bir saldırıda yaralanan kardeşlerinizden sizlere selam getirdim. Onlar diyor ki hiç merak etmesinler biz aziz mehmetçikler bu vatan sathındayken gençler Türkiye'nin geleceğinde emin adımlarla yürümeye devam edecekler. Aslında biz bu tuzakları çok gördük, savcımızın şehit edilmesiyle, bu saldırılarda Türkiye'nin geleceği hedef alınmıştır.

"DEMİRTAŞ'A SESLENİYORUM"

Demirtaş'a sesleniyorum, bukalemun siyaseti gibi, Batı'da ve Doğu'da farklı konuşan Demirtaş'a sesleniyorum eğer bir tuzağın parçasıysanız, sizler ve sizin arkanızdakiler bilsin ki AK Parti bütün bu projeleri yerle bir edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur, bu ordunun içinde Diyarbakırlı da vardır, Mersinli de, Yozgatlı da vardır.

“BU KILIÇDAROĞLU HER ŞEYİ GEÇ YAPIYOR” 

Biz yaşamaya ve yaşatmaya geldik. Demirtaş teröristlere karşı çıkamazken, Kılıçdaroğlu da Kartal’da alkışlama çağrısı yaptı. Bu Kılıçdaroğlu her şeyi geç yapıyor. 13 yıldır dünya Türkiye’yi alkışlıyor. Kılıçdaroğlu’nun tahrikleri de Demirtaş’ın planları da milli iradeyi akamete uğratamayacaktır.



Hocanız olarak şunu söylüyorum. Hiçbir zaman makam peşinde değil dava peşinde olun. Dava peşinde olanlar tarih yazarlar. İşte bakınız hepsini minnetle anıyorum. Bu salonda da aralarında onlardan güzel temsilcileri var. AK Parti, üç dönem kuralını ilk defa işletti. Ve gerçek dava adamları olan büyükleriniz üç dönem milletvekilliğini tamamlayan büyükleriniz onurla bu görevlerini milletvekillerine devrediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir ahlak abidesi olan tek bir fire vermeden üç dönem bu bayrağı taşıyan bütün büyüklerimize teşekkür ediyorum.