Çözüm süreci ile ilgili olarak konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'de şehir olan 3 asker ile ilgili olarak 
"Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır. Eğer teröristler bir baraj inşaatına saldırırsa oradaki güvenlik güçlerimizin görevi onları durdurmaktır. Ülke güvenliğine saldırmak isteyenler hak ettikleri cevabı alacaklardır." dedi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

"KİMSE DIŞARI TEMPOSU TUTAMAYACAK"

"28 Şubat'ın diktacılarının, darbecilerinin, vesayet dönemlerinde onların aleti olan siyasetçilerin tutuğu 'dışarı' temposu artık anlamını yitirdi ve bir daha bu ülkenin evlatlarına hiç kimse 'dışarı' diye bir tempo tutamayacak. Ne kamu dairelerinden ne ortaöğretimden ne üniversiteden ne diğer alanlardan ne de TBMM'den bir daha Sütçü İmam'ın torunlarına kimse kıyafeti dolayısıyla 'dışarı' diye tempo tutamayacak.

"Kim ne tuzak kurarsa kursun, bizim yeni Türkiye'yi inşa vizyonumuz kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Hiçbir güç bizi bu kararlı yoldan alıkoyamayacaktır" 

"GEÇEN SENE GEZİ OLAYLARI TAM DA..."

Geçen sene gezi olayları ile tam da Türkiye'nin IMF'ye borcu bitmişken, bahanelerle sokakları hareketlendirmeye çalıştılar. Bizim devletimizin sembolu ağaçtır, türkülerimiz kavağı anlatır. Ağacı bahane ederek gezi olaylarıyla Türkiye'nin 12 yıllık başarı hikayesini durdukmak istediler. 

Dönemin  Başbakanı Sayın Erdoğan,  30 Eylül'de yeni bir demokratikleşme paketi açıkladı ve devletle daha da derine  buluşmanın  adımları atıldı.

TÜRKİYE'NİN BAŞARI HİKAYESİ HER YERDE

Nereye giderseniz gidin Türkiye'nin başarı hikayesini duyacaksınız. Gazze'ye gittik... Gazzeli bir topluluk Türk bayrağımız ile bizi bekliyordu. O al bayrağı benimsediklerini ortaya koydular. İçlerinden biri geldi, elimi tuttu ve sizi Arakan'da gördük dedi... Nerede gelecekle ilgili ümidimiz kalmadı diyen varsa yanlarında al bayrağı görür.

12 yıl içinde nerede yardım isteyen varsa biz orda ordaydık. Bu millete uzak olanlar Somali'nin gözündeki Türkiye'yi göremez. Kahramanmaraş'ın ruhuna sığınmaya geldik.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ DİYE..

Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır.

Eğer teröristler bir baraj inşaatına saldırırsa oradaki güvenlik güçlerimizin görevi onları durdurmaktır. Ülke güvenliğine saldırmak isteyenler hak ettikleri cevabı alacaklardır. Başta Valimiz yetkililerin her birine aynı talimatı verdim: Bu haince eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve ha ettikleri cezayı bulacaklar.

Kimse Türkiye'yi çevredeki ülkelerin kaos kıskacına, girdabına sokamaz, sokmaya da cesaret edemeyecek. İç barışı temin edeceğiz, kamu düzenini teminat altına alacağız, çözüm sürecini de kararlılıkla sürdüreceğiz." 

GELECEK NESİLLERE ÖZÜR DİLENECEK MİRAS BIRAKMAYACAĞIZ

"Biz, bir daha gelecek nesillere özür dilenecek bir miras bırakmayacağız. Hiçbir Türk başbakanı bizim yaptıklarımız dolayısıyla gelecek nesillerde özür dilemeyecek. Belki zorluklar çekeceğiz, belki kısa dönemde acımasızca eleştirileceğiz, belki kısa dönemde akılları yetmeyenler Türkiye için 'risk üretiyor' diyecekler, belki bize 'hayalperest' diyecekler ama bize 'zalim, zalimlere destek verdi, mazlumların ıstırabı karşısında sesiz kaldı' diyemeyecekler."