HAKKARİ Yüksekova'da 3 askerin şehit düştüğü saldırının failleri yakalandı. Haberi önce Hakkari Valiliği yaptığı açıklamayla duyurdu ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu teyit etti.

Davutoğlu, "Olayın sorumlusu kişiler yakalandı, adalete teslim edildi " dedi.

"Olayın arkasında olanlar araştırılıyor" diyen Başbakan Davutoğlu, "Şiddet olaylarına karşı mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İşte Davutoğlu’nun Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamadan satır başları:

Hakkari valimiz de içişleri bakanımızla temas halindeydik. Olay en başından itibaren güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Arka arkaya operasyonlar yapıldı. Bugün sizde açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğuna dair deliller elimizde bulunan şahıslar gözaltına alındılar. Bu gözaltılar neticesinde adalete teslim edilecekler.

Bu çerçevede valilik açıklamasında da görüldüğü gibi bu operasyonlar neticesinde ilgili şahıslar gözaltındalar.

Biz her zaman söylüyoruz, çözüm süreci kamu sürecinin alternatifi değildir. Kamu düzeni anlamında herhangi bir zaaf şeklinde algılanmamalıdır. Kamu düzenini bozan kim olursa olsun, herhangi bir eyleme yöneldiğinde, niyet ettiğinde, şiddete yöneldiğinde, kamu görevlilerimiz gerekli tedbiri alır ve bunu durdurur. Daha önce baraja yönelik saldırıda olan da budur.

MİSİLLEME OLURSA... 

Misilleme mantığıyla güvenlik birimlerimize saldırılar olursa bunun da gereken cevabı verilir. Sorumlular adalete teslim edilir. Bu çalışmalarda etkin mücadelede, Bingöl’de görülmüştü, sorumluları takip esnasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmişlerdi. Şimdi de askerlerimizi şehit edenler yakalandılar. Soruşturmalar yürüyor, bu olayın arka planında başka kişiler varsa gerekli takipler yapılacak.

Gerekli her tedbiri alacağız. Kamu düzenini tesis edene kadar da şiddet yanlılarına karşı mücadelemiz sürecek."