Başbakan Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş'ta STK'ların düzenlediği kahvaltıda konuştu.

Kılıçdaroğlu birkaç gün önce Doğu'da, Asya'da türkiye kaygıyla izleniyor dedi. Kendisi oraları bilmediği için konuşuyor. Ah bir Mynamar'a gitse orada gözü yaşlı birinin gözlerine baksa bizim tek umudumuz Türkiye dediğini görecek. Bugün Nijerya'ya gitse bir çadırı ziyaret etse Kahramanmaraş'tan gelmiş gibi sizi karşılarlar. Bugün Gazze'ye bir gidebilse oradaki camlarda Türk bayrağını görecektir.

Gazze'ye bombalar yağarken biz oradaydık. Bombalar yağarken birisi yanıma geldi. Sizi Mynamar'da, Somali'de gördük. "Lütfen oraları yalnız bırakmayın." dedi.

12 yıl boyunca yetimleri biz gözettik. Bir Somalili şunu kullanmıştı "Artık ümitlerimizin bittiği anda 20 yıldır uçak inmeyen Mogadişi'ye Türk bayraklı uçak indiğinde işte o anda şunu dedik "Şimdi kurtulduk"

Terör örgütünün yaptığı hain saldırı için misilleme demelerini asla ve asla kabul etmiyoruz.

Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır.

Eğer teröristler bir baraj inşaatına saldırırsa oradaki güvenlik güçlerimizin görevi onları durdurmaktır. Ülke güvenliğine saldırmak isteyenler hak ettikleri cevabı alacaklardır.

Başta Valimiz yetkililerin her birine aynı talimatı verdim: Bu haince eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve hakettikleri cezayı bulacaklar.

Nasıl Hz. Hüseyin yolundan dönmediyse biz de yolumuza devam edeceğiz. Biz, bir daha gelecek nesillere özür dilenecek bir miras bırakmayacağız. Hiçbir Türk başbakanı bizim yaptıklarımız dolayısıyla gelecek nesillerde özür dilemeyecek. Belki zorluklar çekeceğiz, belki kısa dönemde acımasızca eleştirileceğiz, belki kısa dönemde akılları yetmeyenler Türkiye için 'risk üretiyor' diyecekler, belki bize 'hayalperest' diyecekler ama bize 'zalim, zalimlere destek verdi, mazlumların ıstırabı karşısında sesiz kaldı' diyemeyecekler."