Başbakan Davutoğlu, üç belediye başkanının disipline sevk edildiği akşam genel merkezde AK Partili Büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda başkanlara önemli uyarılarda bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, AK Parti’nin ilkelerini hatırlatan Davutoğlu’nun “Benim mal varlığımda sıkıntılı bir durum görürseniz bunu yüzüme karşı söylemeniz görevinizdir. Sizlerin de mal varlığında izah edilemeyen bir artış söz konusu olursa bunun hesabını da ben sizden sorarım” ifadelerini kullandığı belirtildi.

AK Parti’nin belediyecilikten gelen bir parti olduğunu hatırlatarak başkanlardan vatandaşın gönlüne girecek çalışmalar yapmalarını isteyen Davutoğlu’nun, “Belediyelerin başarısı, parti başarısını doğrudan etkiliyor. Bu yüzden belediyelerimizin hata yapmaması lazım. Bu konuda uyum içerisinde olmalıyız. Dikkatli ve ahlaki çalışmamız gerekiyor. Kibirli davranmayın, dürüst olun. Yanlış yapanları partimizin içinde görmek istemiyoruz” dediği belirtildi.

AK PARTİLİ 9-10 BAŞKAN İNCELEMEDE

AK Parti, Başbakan Davutoğlu’nun en hassas olduğu konuların başında gelen ‘yolsuzlukla mücadele’ ve ‘parti ilkelerine uyma’ konusunda işi sıkı tutuyor. Geçtiğimiz günlerde 3 ilçe belediye başkanının MYK tarafından Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından benzer suçlamalar yöneltilen 9-10 AK Partili ilçe belediye başkanı hakkında da incelemenin sürdüğü, disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmasına yapılacak incelemenin ardından karar verileceği bildirildi. Öte yandan başkanlarla ilgili süreçte yeni kurulan Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun da aktif rol oynadığı belirtildi.