BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASININ SATIRBAŞLARI:

- "(Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri) Ben Türkiye'den çok yoğun bir hafta sonundan sonra ayrıldım. Kamuoyumuzla paylaşamamıştık. Ama zaten isimler zihnimizde bu anlamda berraktı. Biraz önce arkadaşlara da tebliğ ettim hangi isimler olacağını. Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül."

- "Hakkari ve Şırnak il merkezleri şehrin doğal gelişimi anlamında çok uygun topografyada değiller. Buna mukabil Yüksekova ve Cizre daha düz arazide. Havaalanı da Yüksekova'da olduğu için Hakkari il sınırı değişmeden il merkezlerinin değişmesi, Hakkari ve Şırnak'ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılması için bir çaba ve çalışma yürüteceğiz." 

- "Operasyonun tamamlandığı ilçelerde, bundan sonra atılacak adımlar, rehabilitasyon konusunda bir master planı, bir genel perspektif çalışması yaptık. Bir kere Silopi'de şu anda mesela böyle bir durum söz konusu. Operasyon büyük ölçüde Silopi'de tamamlandı. Tek tek münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi'deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı. Zaten talimatımız da buydu. Hiçbir ilçede, hiçbir yerleşim yerinde barikat, çukur olmayacak. Silopi'de bu sağlandı, operasyon bu bağlamda başarıyla tamamlandı. Operasyon esnasında güvenlik görevlilerimiz son derece iyi bir koordinasyon yürütüyorlar. Şimdi mesela Silopi'de birkaç gün daha, sokağa çıkma yasağı kalkacak ancak akşamleyin belli saatlerde uygulanacak. Bir kere Silopi'de bütün mahallelerinde, sokaklarında güvenliği sağlayacak yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz."