Türkiye kendi düğününe katılamayan ve gelinin de damatsız gelinliği giymesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti. Düğününe katılamayan uzman çavuş Karavelioğlu, yetkililerin yaptığı organizasyonla Hakkari'den Van'a, ardından Ankara'ya, oradan da uçakla Adana'ya geldi.

DAMAT TIRAŞI TÜMENDE YAPILDI

6. Mekanize Tümen Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Atilla Öztürk tarafından havaalanında karşılanan Karavelioğlu, tümene götürülerek damat tıraşı yapıldı.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

Komutanları eşliğinde Kadirli ilçesine getirilen ve damatlığını giyen Ahmet Karavelioğlu'nu ilçe girişinde eşi Fatma Karavelioğlu (21) gelinlikle karşıladı. Büyük sevinç yaşadığı görülen çift, uzun süre birbirine sarılarak hasret giderdi.

"EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER" SLOGANLARI...

Gelin arabasına binen ve konvoy eşliğinde korna çalarak düğün evine gelen çifte yakınları sevgi gösterisinde bulunurken, "En büyük asker bizim asker" sloganı atıldı.  Anne ve babalarının ellerini öpen Ahmet Karavelioğlu ve eşi daha sonra tebrikleri kabul etti.

HULUSİ AKAR'DAN CUMHURİYET ALTINI HEDİYE...

Osmaniye Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Şefik Atak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından gönderilen cumhuriyet altınını gelin Fatma Karavelioğlu'na taktı.

Atak, gelin ve damadı tebrik ederek, şunları söyledi:

"Yakın bir zamanda 3 tane vatan evladını Osmaniye'den son yolculuğuna uğurladık. Hep böyle hüzünlü haberlerle geliyorduk buraya. İlk defa böyle bir mesut haber için geliyoruz. Çok mutluyuz. Bizi böyle bir ortamda birleştirdikleri için Ahmet kardeşimize ve Fatma kızımıza teşekkür ediyoruz. Malum şartlardan dolayı bu düğünü gecikmeli yaptınız. Bu süre zarfında ailenin, bir asker ailesine yakışır şekilde vakur duruşu Sayın Genelkurmay Başkanımızın takdirini kazanmıştır. Bu takdirin bir ifadesi olarak Sayın Genelkurmay Başkanımızın hediyesi olarak altın takıyorum. Allah mesut, bahtiyar etsin."

"KOMUTANLARIMDAN ALLAH RAZI OLSUN"

Eşine kavuşacağı haberini kabul toplanma merkezinde aldığını anlatan Ahmet Karavelioğlu da "Bana 'git düğününü yap' dediler. Duyduğumda inanamadım. Eşimin, ailemin yanındayım. Çok mutluyum. Komutanlarımdan Allah razı olsun. Onların sayesinde buradayım. Çok büyük sürpriz oldu" ifadesini kullandı.

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

Gelin Karavelioğlu ise eşiyle bugünün hayalini kurduklarını belirterek, "Eşim düğüne gelemese de üzülmedim. Onun canının sağolması yetiyor benim için" diye konuştu. Damadın annesi Fatma Karavelioğlu da "Emeği geçen komutanına, belediye başkanına, kaymakamına teşekkür ederim. Çocuğumun bu mutlu gününü gösterdiler. Allah bin kere razı olsun" dedi.

Akrabalarıyla piste çıkan gelin ve damat daha sonra davul zurna eşliğinde çifte telli oynadı.