ŞEHİT TURGAY TOPSAKALOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun cenazesi, Eskişehir'de defnedildi.

Askeri helikopterle kente getirilen şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansla Reşadiye Camisi bahçesine taşındı.

Şehidin eşi Filiz, çocukları Emir Kayra (7) ve Beren Balım (3), babası Yakup, annesi Vasfiye ve kardeşi Gürkan Topsakaloğlu, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Kaymakamı da olan diğer kardeşi Tuncay Topsakaloğlu ile yakınları, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan alanda taziyeleri kabul etti.

Vasfiye Topsakaloğlu, tören sırasında, "Ağlamayacağım ve dik duracağım" diye konuştu

ŞEHİT SAMET ÇAKIR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, memleketi Trabzon'da düzenlenen törenle defnedildi.

Şehit askerin askeri uçakla gelen cenazesi, tören mangası tarafından uçaktan indirilerek cenaze aracına konuldu. Bu sırada, sinir krizi geçiren Çakır'ın ailesi ve yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı sonrası Çakır'ın cenazesi, bir süre top aracı, ardından cenaze aracında taşınarak Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

İHSAN EJDAR'IN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden 43 yaşındaki Tankçı Yarbay İhsan Ejdar'ın Ankara'daki evinde yas var.

Acı haber üzerine şehidin yakınları ve vatandaşlar, eve gelerek, şehit eşini sakinleştirdi. Şehit Ejdar'ın evine ve bazı apartmanlara Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırları konuldu. Şehit için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"Altunay" adında 12 yaşında bir kızı bulunan şehit Ejdar'ın cenazesinin yarın Ankara'da defnedileceği bildirildi.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN 1 AY ÖNCE EVLENMİŞ

Hakkari Dağlıca’da şehit olan Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın 1 ay önce evlendiği ortaya çıktı. 

Düğünün ardından göreve devam eden Darboğaz’ın eşi memleketi Denizli’ye gelerek ailesinin Sırakapılar Mahallesi’ndeki evinde yaşıyordu. Dağlıca’da çıkan çatışmada üsteğmen Ünal Darboğaz’ın şehit olmasının ardından gece yarısı acı haber eşine ve ailesine verildi. Haberin alınmasının ardından büyük üzüntü yaşanırken, aile hemen toparlanarak şehidin toprağa verileceği İstanbul’a hareket etti.

Eve dev bir Türk bayrağı asıldığı görülürken, şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın İstanbul’da toprağa verileceği kaydedildi.