Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi Parkı'na O Tarihi Eseri İnşaa Edeceğiz
İstanbul'da "Antik Çağdan 21. Yüzyılaİstanbul" etkinliğinde konuşanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başkanada söylüyorum. Cesur olacağız. Özellikle Taksim'e o tarihi eseri yapacağız. Bir diğeri de maksem. Orda bir Selahattin Camii yerleşmesi lazım. Bir diğeri de AKM. Oraya dev bir opera binasını yerleştirmek suretiyle "bizim sanat anlayışımız bu" dememiz lazım." dedi.
İSTANBUL'DA KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programında yaptığı konuşmada, "Dünya ve bölge tarihi, İslam tarihi, genel Türk tarihi, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, hatta henüz 92 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Cumhuriyet tarihi gibi alanların hepsinde de mevcut birikimimizi ileriye taşıyacak çalışmaları süratle hayata geçirmeliyiz." dedi.
Tarihin sadece geçmişin hikayesi değil, aynı zamanda geleceğe yön veren bir pusula olduğunu söyleyen Erdoğan, "Buna ihtiyacımız var. Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri, tarihin bize tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak, yeniden değerlendirmek mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

"GENÇLİĞİMİZ SIKINTI YAŞIYOR"
Erdoğan, "Şu anda gençliğimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyor ve hele hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lisedeki yavrularımızı, ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle, çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"SAYIN BAŞKAN'A SÖYLÜYORUM: CESUR OLACAKSIN"
Devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul'un çok daha ileriye taşınacağını vurgulayan Erdoğan, "Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız.
"TAKSİM GEZİ PARKI'NA TOPÇU KIŞLASI İNŞAA EDİLECEK"
Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım." açıklamasında bulundu.
Dört bini aşkın vakıf eserinin hayata geçirildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Hepsini ele aldık ve onları bugüne ve geleceğe hazırladık. Hala da devam ediyoruz. Vakıf Katılım AŞ'yi kurmaktaki kararlılığımın altında da bu yatmaktadır. İstiyorum bir vakıf, artık o faizin, o bizler için yanlış olan anlayışından kurtulsun ve Vakıf Katılım AŞ olarak kazandığını harcayacağı yer vakıf eserleri olsun, öğren