Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan 6 aylık er Ömer Erüstün'ün (20) babası Ali Erüstün, oğluyla en son dün telefonda konuştuklarını anlattı. 


Acılı baba, Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. 8 şehit verdik. Ben sadece kendi evladımı saymıyorum. Allah’ından bulsunlar, daha ne diyeyim ben Yanımda esnaflık yapıyordu. Tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Askerliği seviyordu. 'Gideceğim baba' dedi. Ben dedim, 'Okulu dışarıdan bitir oğlum.' Gitti işte...


 
''ÇOK BÜYÜK ŞEYLER OLACAKMIŞ BABA''
 
Şehitliğine gitmiş. 16 gün evvel izne geldi. En son dün akşam görüştüm. 'Baba' dedi 2 gün evvel, ''Büyük bir istihbarat var, buraya çok büyük şeyler yapacaklarmış'' dedi. ''Dikkat et’ dedim, 'Göreve gider gelirken arkadaşlarınızla şakalaşmayın, eliniz silahta olsun, uyanık olun’ dedim. Pusu kuracaklarını nereden bilecektik?'' Ailesi, Şehit Er Ömer Erüstün’ün cuma günü memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceğini açıkladı.