İlçedeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin ilçeden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi sırasında sivillerin zarar görmemesi için polis ve jandarma tarafından operasyonlar titizlikle sürdürülüyor.

Giriş ve çıkışların kontrollü sağlandığı ilçede teröristlerce kurulan barikatlar kaldırılıyor, tuzaklanan patlayıcılar kontrollü şekilde imha ediliyor, kazılan hendekler dolduruluyor.

İlçeden ayrılmak istediğini belirten vatandaşların geçişlerine, güvenlik noktalarında üst araması ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra izin veriliyor.

CAMİYE DE SALDIRIDA BULUNULMUŞ

İlçede yaşamı hiçe sayan terörist saldırılara rağmen vatandaşlar, dün cuma namazı için Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Kaşıkbudak Camisine akın etmişti. Namazın ardından örgüt mensuplarınca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda caminin bazı camlarının kırıldığı öğrenildi.

Camide kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleşmesi nedeniyle can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtilen saldırıya rağmen bugün de camide ibadete devam edildiği görüldü.

CİZRE'DE DE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Polis, 2 askeri şehit eden, 2 askeri de yaralayan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sırasında bölgeden silah sesleri yükselirken, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu.