Öte yandan, YDG-H'li teröristlerden bir kısmının gizlendikleri evlere silahlarını bırakıp sivillerin arasına karışarak kaçtığı iddia ediliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar sonucu köşeye sıkışan teröristlerden bir kısmının silahlarını bırakıp sivil halkın arasına karışarak ilçeyi terk etmeye başladığı iddia ediliyor. AA'nın haberine göre Cizre'de  bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon hız kesmeden devam ediyor. Güvenlik güçleri, teröristlerce kullanılan evleri tek tek tespit etti ve bu evlere nokta operasyonlar düzenledi. 
 
SİVİLLERİN ARASINA KARIŞTILAR
 
Başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H  mensupları, işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına  karışıp Cizre'yi terk etmeye başladı. Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik güçleri, bu evlerde çok sayıda  terk edilmiş silah ele geçirdi. 
 
CİZE SORUMLUSU DA KAÇTI
 
Öte yandan örgütün Cizre sorumlusu olan "Agid" kod adlı teröristin bu yolla ilçeden kaçmasının teröristler arasında tartışma yarattığı iddia ediliyor. Terör örgütü mensuplarının "evlerinizi terk etmeyin" tehdidine aldırmayıp Cizre'den ayrılan sivil vatandaşların evlerine, şüpheli konumuna  düşürmek için bilerek silah bıraktığı veya kaçmak isteyen bazı örgüt üyelerinin infaz edildiği de iddialar arasında. Sur İlçesi'nde, 6 teröristin ölü geçirildiği, böylece Sur'da ölü ele geçen terörist sayısının 19'u bulduğu belirtildi.
CİZRE'DE YER ÜSTÜ TÜNELLERİ

Habertürk'ün haberine göre ise Cizre'de kıstırılan teröristler, evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden kaçmaya çalışıyor. 120 bin nüfuslu Cizre’de ilçenin en az yarısının göç ettiği belirtiliyor.Hendek ve barikatların bulunduğu Nur, Cudi, Sur ve Yafes mahalleleri’nde kalan vatandaşlar çatışmalar nedeniyle evlerine kapanırken, bir kısmı da çatışma olmayan Kale ve Konak mahallelerindeki akrabalarının yanına yerleşti.
 
5 SİVİL ÖLDÜ
 
İlçede 7 günde 5 sivilin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Önceki gün akşam saatlerinde, PKK’lıların PTT’ye ait 2 kargo aracına yönelik silahlı saldırısında sürücü Yılmaz Erz hayatını kaybetti. Dünkü çatışmalarda ise Zeynep Yılmaz adlı kadın yaşamını yitirirken, 2 yaşındaki çocuğu yaralandı.
 
EVİNİ VERMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ
 
Cudi Mahallesi’nde de teröristler, evinin mevzi yapılmasına izin vermeyen Selahattin Bozkurt’u öldürdü. Nur Mahallesi’nde 7 aylık hamile Güler Yamalak (32), karnından vuruldu. Yoğun bakıma alınan kadının bebeğinin alındığı öğrenildi. Cudi Mahallesi’nde oturan bir vatandaş, mahallede elektriğin olmadığını, çatışmaların 2 gündür şiddetlendiğini ifade ederek şunları anlattı: “Yüksek katlı binalarda oturanlar alt kattaki komşularının evinde kalıyor. Yüksek binalara roket ve mermiler isabet ediyor. Top atışları nedeniyle yıkılan evler var.”
 
TERÖRİSTLERİN BAĞLANTILARI KESİLDİ
 
Habertürk'e konuşan bir yetkili, Cizre’deki operasyonun 1-2 ay sürebileceğini söyledi. Terör örgütünün Irak ve Suriye sınırında olan ilçeye silah ve mühimmat yığdığını belirten yetkili, “Şu an bağlantı kesildi ve silah ile mühimmat takviyesi yapamıyorlar. Mahallelerin fiziki yapısı hareket etmemizi engelliyor... Sokaklar dar ve kısa. Teröristler evlerin duvarlarında açtıkları deliklerle bir tünel sistemi kurmuşlar. Mahallenin bir ucundaki evden diğer ucundaki eve geçip kaçabiliyorlar. Bir de keskin nişancılar var. Çok dikkatli davranarak operasyonlar yürütülüyor. Sivillerin zarar görmemesi için dikkatli davranıyoruz” diye konuştu.
 
"18 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
 
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 18 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre’de dün ve önceki gün öldürülen terörist sayısının 11’i bulduğu belirtildi. Operasyonda, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 80’e ulaştığı bildirildi. Silopi’deki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısınınsa 7’ye yükseldiği açıklandı.