Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 numaralı apartman katında mahsur kaldıkları iddia edilen ve bazılarının yaralı olduğu belirtilen 24 kişiye operasyon yapıldığı iddia edildi.

İçerde 30 kişinin mahsur kaldığı bazı yaralıların hayatını kaybeymesiyle sayının 24'e gerilediği belirtilmişti.

Hükümet ile HDP arasında kriz devam ederken, operasyon bölgelerinden haberler paylaşmasıyla bilinen "JİTEM" adlı Twitter hesabından, söz konusu apartmana operasyon yapıldığı ve içeridekilerin öldürüldüğü yazıldı.

Hesapta ayrıca birçok ceset fotoğrafı paylaşıldı.

Fotoğrafların gerçek olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

İlçede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde yaralanan 30 kişinin, bir binanın bodrum katında mahsur kaldığı iddia etmişti.

Yaralıların tamamının "sivil vatandaşlardan" oluştuğunu, 4 kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Sarıyıldız, “Ambulans güvenli olmadığı gerekçesiyle gidemiyor. Yaralılar teker teker ölüyor. Dolaylı yoldan valilikle görüştük. Bize, yaralıların beyaz bayrak sallayarak yola kadar gelmelerini ve ancak o zaman hastaneye kaldırılabileceklerini söylediler. Ancak oradaki kişiler yaralı olduğu için ve binaya hâlâ ateş edildiğinden dolayı dışarı çıkmaları söz konusu değil.” demişti.

'ONLAR SİVİL DEĞİL PKK'LI' iddiası

 Türkiye’nin gündeminde olan ve bugüne kadar 7 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği binada, PKK'nın "Mamo" ve "Rozan" kod adlı iki üst düzey isminin olduğunu iddia etmiş, Kandil'in de bu isimlerin oradan çıkarılmasını istediğini öne sürülmüştü.

İşte o paylaşımlar;