Belçikalı Nathan Verhelst erkek olmak için geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatı başarısız olunca ötanaziyle yaşamını sonlandırdı.


Verhelst’in ‘dayanılmaz psikolojik üzüntü’ yaşaması nedeniyle doktoru tarafından yasal olarak ötanazi uygulanmasına izin verildi. Verhelst’e zehirli iğne yöntemiyle ötanazi uygulandı.

Ölümünden sadece birkaç saat önce Het Laatste Nieuws gazetesine konuşan 44 yaşındaki Verhelst, 2012 yılında geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatının kendisini bir ‘canavara’ dönüştürdüğünü söyledi.

Çocukluğunda ailesinin istemediği “kız evlat” olduğunu anlatan Verhelst röportajda, “Yeniden doğuşumu kutlamaya hazırdım ama aynaya baktığımda kendimden iğrendim. Yeni göğüslerim beklentilerimi karşılamadı, vücudum ise yeni penisi kabul etmedi ve semptomlar meydana geldi. Bir canavar olmak istemiyordum” diyerek başından geçenleri anlattı.

2009 yılında hormon tedavisi görmeye başlayan Verhelst sonrasında mastektomi ve yapay penis ameliyatı geçirdi ancak bu operasyonların hiçbiri beklediği sonucu vermedi.
 

Haber ile ilgili metin girin!.


SAYILARI GİDEREK ARTIYOR

Verhelst’e ötanazi uygulanmasına onay veren doktor Wim Distelman geçtiğimiz yıl da doğuştan sağır olan ikizlerin kör olma korkusu yaşamaları üzerine ölümlerine izin vermişti.

Verhelst’in ölümü Belçika’da tıbbi ötanazinin yeniden tartışılmasına neden oldu. Ülkede her geçen yıl doktorlar hastalarının isteği üzerine daha fazla sayıda insanın ölümüne onay veriyor.

2012 yılında bin 432 kişiye ötanazi uygulanan Belçika’da şimdi de bu yasanın çocukları da kapsaması tartışılıyor.