Emniyet kaynakları 'TİM usulü' örgütlenme yapıldığını söyledi. Diyarbakır Sur'da TİM usulü örgütlenme kuran 400 PKK'lının 70'inin dağ kadrolarından geldiği tespit edildi. Her PKK ti­minin başında dağ kadrosundan gelen bir kişi bulunuyor. PKK nın kanas silahlarıyla donatılmış keskin nişana timinin de böl­gede üs kurduğu ifade ediliyor.

TARİHİ ESERLERLE KAMUOYU OLUŞTURACAKLAR

Emniyet kaynaklan PKKnın Sur'u özellikle seçtiğini vurguladı. Örgüt, bölge­deki tarihi eserlere hasar verdikten sonra ''Devlet tarihi eserleri yok ediyor" propa­gandası yaparak dünya kamuoyunun dik­katini çekmeye çalışıyor. Ayrıca Sur daki dar sokaklar da askerin geçişini engelliyor.

PKK BU CAMİYİ BİLEREK YAKTI

Yenişafak yazarı Kemal Öztürk, Diyarbakır'daki tarihi Kurşunlu Camii'nin ateşe verilmesi sonrası konunun muhatabı olan bir yetkili ile görüştüğünü ve PKK'nın camiyi bilerek yaktığını öğrendiğini söyledi.

İşte Öztürk'ün o yazısı:

PKK bu camiyi bilinçli olarak yaktı, gelen itfaiye araçlarına ateş açtı ve söndürülmesini engelledi. Bu camiden önce tarihi Paşa Hamamı'nı tahrip etti, ondan önce Dört Ayaklı Minare'yi kurşunladı. Şimdi kiliselere, tarihi okul binalarına, camilere silah depoladı, kendisine siper yaptı.

SURİÇİ NEDEN TEMİZLENEMİYOR?

Herkesin aklındaki soru benim de aklımda: 'Emniyet güçleri neden Suriçi'ni PKK'dan temizleyemiyor? Bu soruyu konunun muhatabı olan yetkiliye sordum.

Şöyle anlattı: “Kurşunlu Cami'nin yakıldığını, Başbakanla birlikte Güvenlik Toplantısı'ndayken öğrendik ve hepimiz derin bir üzüntü hissettik. Aynı soru orada da yöneltildi bana.

YILLARCA SAVAŞACAK GİBİ YIĞINAK YAPMIŞLAR

Buraya öylesine silah ve mühimmat yığınağı yapılmış ki, yıllarca savaşacakmış gibi hazırlanmışlar. Neredeyse her militanının elinde, zırhlı araçları bile havaya uçuracak roketatarlar var. Bir evin kapısında, avlusunda, salonunda her an tuzaklanmış bir bomba ile karşılaşıyoruz. Evlerin odalarında, bodrumlarında birbirine bağlantılı tüneller açılmış.

KOBANİ'DE EĞİTİM ALIP SUR'A YERLEŞMİŞLER

Kobani'de, Rojava bölgesinde bomba, tuzak, sokak çatışmasında eğitimler almış, bizzat savaşmış militanlar bu evlere yerleşmiş. Oraya dar sokaklar nedeniyle zırhlı araçlarla giremiyoruz. Doğrudan girsek her gün en az 10-15 şehit vereceğiz.Rehin gibi oradan ayrılmasına izin verilmeyen gençler ve sivil halk zarar görmesin diye hassas davranıyoruz. Tarihi eserlerin içine saklanmış militanlara ateş açamıyoruz.

"KURŞUNLU CAMİİ'NİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ"

Ancak farklı metotlar geliştiriyoruz. Burayı yakında temizleyeceğiz. Buna herkes emin olsun. Yavaş ama kararlı bir şekilde bunu yapacağız. Kurşunlu Cami'nin intikamını alacağız inşallah.”