15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris’te, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalıp daha sonra ayrıldığı otele baskın yapan ve 2 polisi şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları dün sonuç vermeye başladı. Dün 16.00 sıralarında Marmaris İlçeJandarma Komutanlığı’na bağlı Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı üç kişiyi gören ve şüphelenen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi.
Yiyecek verildi
“Teslim ol” çağrısına uyan üç asker, gözaltına alındı. Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürülen askerlerin, buradan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderileceği belirtildi. Yakalanan askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. Üç askerin yakalandığı bölgenin yakınında astsubay Erkan Çıtak da yakalandı. Böylece dün yakalanan askerlerin sayısı dörde yükseldi. Binbaşı Berber, astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü’ye önce yiyecek verildi ve daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Çetibeli bölgesindeki ormanlık alanda yapılan aramalarda darbecilerden 4’ü daha yakalandı. 4 askerden 3’ü Marmaris-Muğla karayolunun yaklaşık 22. kilometresinde yolun altında bulunan bir menfezde yakalandı. Polis, askerlerin üzerlerinde silah ve bomba olma ihtimaline karşı, duble yolu trafiğe kapadı. Menfezin içine doğru yaptığı “Teslim ol” çağrısının ardından, 3 asker teslim oldu. Menfezden çıkan 3 askerin İzmir’in çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün buradaki “imamı” olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi. Zekeriya Kuzu’nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığında planlandığı belirlenmişti.
Sayı 25’e yükseldi
Operasyon kapsamında aralarında Sönmezateş’in de bulunduğu  darbeci askerlerden 18’i gözaltına alınmıştı. Dün yakalananlarla birlikte bu sayı 25’e yükseldi.
Taksinin önüne atlamış
7 askerin yakalanmasında taksi şoförü Bülent Çelenk’in (38) dikkatinin etkili olduğu ortaya çıktı. Çelenk, o anları şöyle anlattı:  “Durağımdan müşteri aldım ve Dalaman’a hareket ettim. Bir süre sonra bir kişi yola çıkıp taksinin önüne fırlayarak durdurmaya çalıştı. Oradan hızlı bir şekilde uzaklaştım.  Uzun boylu tek kişi bir şahıs önüme atladı. Belinde silah, elinde dürbün ve matara vardı. Ben önüme geçtiğinde, kaçan askerler olduğunu anladım. Altında askeri üniforma ve üzerinde kirli bir tişört vardı. Aynalardan baktıktan sonra Jandarma 156 ihbar hattını arayarak kaçan askerler olabileceğini söyledim.” 
Gece bir araya gelmişler

Gözaltına alınan 7 askerin, sorgulamadaki ilk ifadelerinde önceki gün akşam saatlerinde aranan 17 askerin bir araya gelerek yeni bir kaçış stratejisi belirledikleri, gecenin ilerleyen saatlerinde de farklı yönlere dağıldıkları öğrenildi. Kaçan askerlerin 10’unu yakalamak için yoğun operasyonlar sürüyor.