CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 17-25 Aralık operasyonlarına katılan polislere destek çıktı.

Meclis bahçesinde polislerin giydiği 'sıfır' yazılı tişörtle basın mensuplarına poz veren TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Tanal, Meclis Genel Kurulu'nda da bu tişörtü giyeceğini açıkladı.

İnsan hakları aktivisti olduğunu dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, nerede insan hakkı ihlali ve hukuka aykırılık varsa kendisinin orada olduğunu belirtti.

BEN HUKUKA AYKIRILIKLARIN PEŞİNDEN KOŞUYORUM

mahmut.20140904154637.jpg

Tanal, Silivri'de ayağından yaralanmıştı

22 Temmuz operasyonu sonrası gözaltındaki polislere destek çıkmak için Çağlayan adliyesi önünde Ergenekon davalarından eleştirilen Taraf muhabiri Mehmet Baransu’yla birlikte basın açıklaması yapmıştı.

Tanal, 2013 yılının başında Ergenekon davasını takip etmek üzere gittiği Silivri'de duruşma salonuna ulaşmak isterken, güvenlik barikatının üzerinden atlarken sol ayak topuğunu zedelemiş ve ameliyat olmuştu.

Hukuka aykırılıkların peşinde olduğunu vurgulayan Tanal, kim suç işlerse de onun maddi gerçekle ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti. Bu kadar hukuka aykırılıkların, bu kadar yolsuzlukların, rüşvetin ayağa düştüğü bir ülkede maalesef hala bundan bir prim yapılıyorsa sosyolojik anlamda bir doktora tezinin konusu yapılması gerektiğini anlatan Tanal, "Siyasi iktidar, yargıyı kalkan yapmamalı. Yargıda siyasi iktidarın sopası olmamalı, aynı zamanda hukuka aykırılıkların aracı olmamalı. Bunu Türkiye kamuoyuna dikkat çekmek amacıyla bu tişörtü giydim. Ben hukuka aykırılıkların peşinde koşuyorum. İnsan hakları ihlalilin peşinde koşuyorum. Nerede bir insan hakkı ihlali varsa oradayız tabiiki." diye konuştu.

Tanal, yolsuzluğu kapatmanın kılıfının darbe olduğunu savundu. Darbenin de bir namusu ve ahlakı olduğunu dile getiren Tanal, 2014 yılında bunun herkese uygulandığını belirterek bu tişörtü giymesi sebebiyle kendisinin de hükümete darbe yapacak deneceğini ifade etti. 

Tanal, "Eğer ar, haya varsa en azından bu yolsuzluk dosyalarını kapatmazlar. Yolsuzluk dosyaları yargıya gönderilir. Yargılansın, aklansınlar diyeceğiz." şeklinde konuştu.

tanal.jpg