CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ağrı milletvekili adayı Cemil Erhan, 11 Nisan’da güvenlik güçleri ve PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Asker gitmeseydi, vatandaş ile dağdan gelenler hepsi kol kola halay tepeceklerdi, oyun oynayacaklardı" dedi.
Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek Köyünde meydana gelen çatışmayı incelemek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Cemil Erhan ve beraberindeki 10 kişilik bir heyetle, ilgililerle görüşmeler yaptığını bildirdi. Gerçeklerin kamuoyuna tam olarak aksettirilmediğini savunan Cemil Erhan Ağrı’da parti binasında düzenlediği toplantıda, şunları söyledi: 
 
"Aslında 30 yıldır o bölgede kan ve silah sesleri vardı. Kan ve gözyaşı vardı. Ama bunlar istiyorlardı ki bu analar ağlamasın, gözyaşları dinsin. Biz burada bir orman açalım, her sene burada şenliğimizi yapalım. Bütün insanlar gülsün, şenlikte oynasın. Millet bu acıları unutmuş olsun. Bu maalesef olmadı. Geçen sene niye olmadı, evvelki sene niye olmadı? Olmayışının nedeni askerin oraya gitmemesi ve müdahil olmaması. Şimdi bu olay olmasaydı. Belki çok güzel bir şenlik olacaktı ve vatandaş kendi istediği gibi eğlenecekti. Başkalarına bakmaksızın, kimsenin emri altında olmaksızın eğlenecekti. Ama bu olmadı. Sorabilirsiniz, asker gitmeseydi olabilir miydi? Asker gitmeseydi, vatandaş ile dağdan gelenler hepsi kol kola halay tepeceklerdi, oyun oynayacaklardı. Geçen seneki gibi, evvel ki sene gibi, ama olmadı. Olmayışının nedeni ihbar var ’olaylar olacak’ bilmem ne olacak. Vatandaşı ’baskı altına alacaklar, oylarınızı filan partiye vereceksiniz’ gibi tehditlere karşı askerin gönderildiği söyleniyor. Ama devlet şimdiye kadar nerdeydi Allah aşkına?"