CHP'den yeni bedelli askerlik teklifi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlik konusunda parti olarak Meclis'e yeni bir teklif verdiklerini söyledi.

YILLIK GELİRE GÖRE DÜZENLEME

Teklife göre yıllık geliri 14 bin lira ve daha az olan gençler, hiçbir bedel ödemede zorunlu askerlik hizmeti yapmış olacak. Yıllık geliri, 14 bin ile 25 bin lira arasında olanlar 7 bin 500 lira ödeyerek bedelliden yararlanacak. 25 binin üzerinde geliri olanlar ise 15 bin lira ödemeleri halinde askerlik hizmeti yapmış sayılacak.
yaş SINIRI 28

Teklif, 28 yaşından gün almış olduğu halde askerlik yapmamış olanları kapsıyor.Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, AK Parti'nin getirdiği bedelli askerlik düzenlemesinin talepleri karşılamadığını ifade etti. Bu konuda 470 bin kişilik bir kitlenin sadece yüzde 10'luk bölümünün bedelli askerlikten yararlandığını dile getiren Hamzaçebi, askerliğin 12 aya indirilmesiyle birlikte yeni bir gereklilik doğduğunu kaydetti. Toplam 4 defa bedelli askerlik düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Hamzaçebi, zorunlu askerlik süresinin uzunluğunun bedelli askerlik yolunda bir beklentiye yol açtığını ifade etti.

Zorunluk askerlik süresinin kalıcı bir şekilde, güven verecek şekilde kısaltmak gerektiğini anlatan Hamzaçebi, bunlar düşünüldüğünde 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle bedelli askerlik düzenlemesinin neden ihtiyaca cevap vermediğinin anlaşılacağını kaydetti.

Cihan