ANKARA'da bugün gözler CHP içindeki hesaplaşmanın yaşandığı olağanüstü kurultaya çevrilmiş durumda Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce kozlarını paylaşıyor. 

İki gün sürecek kurultay öncesi CHP'ye yakın SONAR anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre taban Muharrem İnce'yi işaret ediyor, ancak delege bazında Kılıçdaroğlu'nun seçimi rahatlıkla alacağı söyleniyor. 

CHP KURULTAYI CANLI YAYIN NOTLARI

İNCE'Yİ PROTESTO SESLERİ : Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na vurdukça vurdu salondan bir anda protesto sesleri ve sloganlar yükselmeye başladı. Salondan 'Başbakan Kemal' sloganları atılmaya başlanınca İnce konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. 

Divan başkanı salonu uyarmak zorunda kaldı ancak sloganlar devam etti. Muharrem İnce'nin protestolara yanıtı 'Bana Başbakan Kemal diye bağırmanın anlamı yok sokağa bakın, insanlar öyle bağırıyor mu?" karşılığını verince sloganlar bir anda sustu. 
screen-shot-2014-09-05-at-11.43.55-am.png
KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZ HALİ : Muharrem İnce kurultayı sarsan konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. İnce konuştukça Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüz hali ekranlara bu şekilde yansıdı. 

chp-kurultayi-kemal-kiliçdaroğlu-.jpg
MUHARREM İNCE KONUŞUYOR : Kurultayda ilk olarak Muharrem İnce delegelere hitap ediyor. İnce, Kılıçdaroğlu'nu Ekmeleddin İhsanoğlu ile vurdu : 

-"Halk muhafazakar, halk sağda, oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım, oylar da çantada keklik olsun bize gelsin mantığı doğru mantık değildir. Bir, seçmene karşı saygısızlıktır. İki, seçmene hiledir. Seçmene diyoruz ki 'ben sağcı değilim, ama seni kandırmak için bu sağcıyı öne sürdüm, hadi gel şimdi oltaya' diyor. Bu mantığı doğru bulmuyorum." 

muharrem-ince-olağanüstü-kurultay.jpg
ADAYLIK İMZALARI : CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce ise 177 delegenin imzasıyla başkanlığa aday gösterildi. 

İNCE VE KILIÇDAROĞLU YANYANA : Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce saat 10.00'a doğru salona geldi. Daha önce de salonun küçük olduğu eleştirisinde bulunan İnce "Düğün salonunda halk partisine kurultay yakışıyor mu?" sözleriyle görüşünü yineledi.

chp-kurultayi-muharrem-ince-ve-kemal-kiliçdaroğlu.jpgMuharrem İnce'nin ardından Kemal Kılıçdaroğlu salona geldi. İki isim yan yana salonda yerini aldı. Salonda Atatürk ve Kılıçdaroğlu posterleri asılı. Kurultaya Uludere saldırı, Gezi olayları ve Soma'daki maden faciasında ölenlerin yakınları davetli. Salonda sık sık 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atılıyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇTI : CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayı açış konuşması yaparak başkanlık divanı için verilen teklifi okudu. Oylama ile divan kabul edildi. Ardından Atatürk için saygı duruşu yapıldı ve takibinde İstiklal Marşı okundu. CHP kurultayı resmen başlamış oldu. 

kemal-kiliçdaroğlu-ve-muharrem-i̇nce-elele.jpg
DİVAN BAŞKANI KİTAPÇIK ATAN İSİM : CHP yönetimi kurultayda divan başkanlığına Grup Başkanvekili Engin Altay seçildi. Altay, 28 Ağustos’taki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni öncesinde Meclis Başkanı Çiçek’e içtüzük kitapçığı fırlatmıştı.

chp-kurultayi-18.-olağanüstü-kurultay-görüntüleri.jpg

CHP'nin 18.Olağanüstü Kurultayı bugün yapılıyor. İki gün sürecek kurultayda ilk gün genel başkan seçilecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şimdilik tek rakibi Muharrem İnce. Parti Meclisi üyeleri içinse seçim Cumartesi yapılacak.