Talas İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan CHP Talas İlçe Başkanı Memduh Bektemir, “22 ay önce görevi devraldık. CHP içinde siyaset yapan herkes Talas örgütünün nasıl çalıştığını çok iyi bilir. Kayseri’de kimsenin hayal edemediği bir çok işi yaptık” dedi.

Pekdemir, “Bütün çalışmalarımızı örgüte danışarak yaptık. Bazıları partiyi sağa çeksede biz hep sosyal demokrat olmaya çalıştık. Adımızın duyulmasından içimizden ve dışımızdan rahatsız olanlar oldu. Son yerel yönetimler aday belirleme sürecinde bunu açıkça gördük. Bizi başarısız göstermek için her dalavereyi çevirdiler. Genel Merkeze bildirdiğimiz Mustafa Aslan’ın adaylığını engellemek için her türlü şeyi yaptılar. Kısacası Talas’ta seçimin kazanılmaması için ne gerekiyorsa yaptılar. Ya genel merkez yanlış yapıyor veya yanıltılıyor. Bizi yok sayarak aday belirleyen bu anlayışı, bizim sesimizi duymayan genel merkez yöneticilerini protesto ediyor ve topluca istifa ediyoruz”

Örgütü tarafından Talas İlçe Başkan adayı olarak genel merkeze bildirilen Mustafa Aslan, “Bilindiği üzere 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP Genel Merkezi her nasılsa Kayseri’de Talas ilçe örgütünün adayını açıklayamamıştır. Bu saate gelindiğinde İl Başkanı tarafından bildirildiği üzere bir başka hanım arkadaşımızın isminin kabul edildiği öğrenildi. Ben CHP’li bir insan olarak 13 yıl il yöneticiliği yapmış bir insan olarak ilçe örgütümün daveti ve isteği üzerine bu görevi kabul etti. Burada ilçe örgütü bu isteği oy birliği ile kabul etti. Türlü beklentilerden sonra il yönetimi de benim adaylığımın uygun olduğunu genel merkeze bildirdi” dedi.