Balyoz sanığı MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’dan 4 yıl boyunca hapishanede yediği yemeğin parası istendi. Sincan Cezaevi Alan’a 850 TL’lik hesap gönderdi. 
Balyoz Davası sanığı MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’dan 4 yıl boyunca hapishanede yediği yemeğin parası istendi. Sincan Cezaevi Müdürlüğü tarafından Alan’a gönderilen tebligatta Alan’dan 850 TL ödeme yapması istenirken Engin Alan’ın kızı Tülin Alan gelen tebligatı twitter hesabından paylaştı.
 
Babamın ömründen ve bizden çalınan yılların hesabı ne olacak diyerek gelen tebligatı eleştiren Alan,”İstenen miktarda da bir tuhaflık var. 4 yıl için yani 1400 gün için 850 TL isteniyor. Bu, günde 50 kuruş bile etmez. Böyle saçmalık olmaz. Kendi isteğiyle pansiyonda kalmadı, kolundan tutup içeri tıktılar. Vermeseydiniz o zaman yemek” diye tepki gösterdi.
 
Dört yıl tutuklu kaldı
 
Engin Alan 2010 yılında Balyoz davasıdan tutuklanarak cezaevine konuldu. 2011’deki genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili seçildi. Alan, 1 Haziran 2012’de ise Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 28 Şubat soruşturmasından da tutuklandı. Balyoz davasından 18 yıl hapse mahkum edilen Alan’ın bu cezası Yargıtay’ca onandı. Alan, 14 Haziran 2013’de yargılandığı 28 Şubat Davası’ ve  19 Haziran 2014’te ise Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararıyla  Balyoz Davası’ndan tahliye edildi. 24 Haziran 2014’te MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, TBMM’ye gelerek yemin etti.
 
 
Cezaevinden gönderilen tebligatı Alan’ın kızı Twitter’dan paylaştı.