Bağcılar’daki operasyonda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi Günay Özarslan’ın cenazesi Gazi Mahallesinde çıkan olaylar nedeniyle defnedilemedi.

Bölgedeki girginlik sürerken bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Cenazenin ise yarın defnedilmesi bekleniyor.  
 
Gazi Mahallesinde akşam saatlerinde toplanan kalabalık bir grup, Günay Özarslan’ın Cem Evi’ndeki cenazesini bahane ederek korsan gösteri düzenledi. Gün içerisinde toplanan kalabalık akşam 17.00’de cenazeyi Gazi Mezarlığı’na götürüp defnedecekti. Ancak ilerleyen saatlerde toplanan kalabalık, yola devirdikleri çöp konteynırları ile Pazar tahtalarından barikat kurup ateşe verdi.



 
CENAZEYİ BAHANE EDEREK ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER
 
Özarslan’ın cenazesini bahane ederek korsan gösteri düzenleyen göstericiler İsmetpaşa Caddesini savaş alanına çevirdi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve yolu trafiğe açmayan göstericilere polisin müdahalesi de gecikmedi. Taş, sopa ve molotofkokteylleri ile saldıran gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında bacağına atılan cisim gelen bir polis memuru da bacağından yaralandı. Yaralı polis, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
 
ARA SOKAKLARA DAĞILAN GRUPLAR YENİDEN TOPLANDI
 
Polisin TOMA ve zırhlı araçlarla müdahalede bulunduğu göstericiler ara sokaklara dağıldı. Ancak zaman zaman yeniden sokak aralarında bir araya gelen göstericiler eylemi sürdürdü. Polis ve göstericiler arasında yaşanan çatışmalar sürerken bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.